İşsizlik ödeneğine yüzde 30 zam

İşsizlik ödeneğine yüzde 30 zam
Ekonomide yaşanan daralma ve işsiz sayısında gözle görülür artış sürerken, işsizlik maaşlarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. İşsizlik maaşlarına yüzde 30 zam yapılırken, söz konusu zam 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak. Peki en düşük ve en yüksek işsizlik maaşı ne kadar oldu. İşte ayrıntılar...

MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR! 1 TEMMUZ'DA MAAŞLARA YÜZDE 30 ZAM

Her yıl 1 Ocak’ta yürürlüğe konan ve tüm yıl boyunca geçerli olan asgari ücret, bu sene 1 Temmuz tarihinden itibaren yeniden belirlenerek yüzde 30 oranında artırıldı.

Yaşanan artış, sadece asgari ücretlileri değil, işsizlik ödeneği alanları da sevindirdi. 

İşsizlik maaşı alanların ödenekleri de yeni asgari ücrete bağlı olarak zamlı ödenecek.

1 Temmuz-31 Aralık döneminde verilecek işsizlik ödenekleri, bu dönemde geçerli olan brüt 6 bin 471 TL üzerinden hesaplanacak. Buna göre asgari ücret üzerinden çalışmış olanlara bu dönemde aylık bin 981,41 TL yerine 2 bin 568 TL ödenecek. Yüksek ücretle çalışmış olup işsiz kalanlar için ise işsizlik maaşının tavanı aylık 3 bin 972,82 TL’den 5 bin 137,51 TL’ye yükseltildi.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ NEDİR?

Bir iş yerinde çalışırken; çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, herhangi bir kasıt ve kusuru olmaksızın işini kaybeden sigortalılara belirli şartlarla halk arasında ‘işsizlik maaşı’ olarak verilen ödenek veriliyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar