Milyonları ilgilendiren gelişme! Memur ve emekli zammında büyük kayıp

Milyonları ilgilendiren gelişme! Memur ve emekli zammında büyük kayıp
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son altı aylık enflasyon oranını yüzde 38,57 olarak açıklarken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), son altı aylık enflasyonunu yüzde 15,23 olarak hesapladı. Böylece memur ve emeklinin zam kaybı yüzde 23,34'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMINDA BÜYÜK KAYIP

TÜİK''e göre, enflasyon aralık ayında aylık bazda yüzde 1,18 artarken, yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak gerçekleşti. ENAG ise, yıllık enflasyon oranını yüzde 137,55 olarak açıklarken, aylık artış yüzde 5,18 olarak gerçekleşti.

Gerçek Gündem''de yer alan habere göre, TÜİK''in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur ve emeklinin resmi zam oranı yüzde 15,23 olarak hesaplandı. Ancak ENAG''ın açıkladığı enflasyon rakamları sonrası son altı aylık enflasyon yüzde 38,57 olarak hesaplandı. Böylece memur ve emeklinin zam kaybı yüzde 23,34''e ulaştı.

6 AYLIK ENFLASYON HESAPLANIYOR

Söz konusu maaşlar hesaplanırken, memur ve memur emeklilerinin bir önceki 6 aylık dönemde aldığı toplu sözleşmeden doğan artış 6 aylık enflasyondan çıkarılıyor ve yeni alınacak zam oranı ekleniyor. Bunun yeni dönemde rakamsal olarak memur ve memur emeklisinin alacağı artış oranı ortaya çıkarılıyor.

MEMURLAR TOPLU SÖZLEŞMEDEN YÜZDE 8 ZAM ALACAK

Memurlar toplu sözleşme gereğince Ocak ayında yüzde 8 zam alacak. Bir önceki 6 aylık dönem yüzde 7 zam almışlardı.

Mevcut uygulamada en düşük emekli aylığı 3 bin 500 lira olarak ödeniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar