Millet İttifakı'nın seçim günü sandıkları nasıl koruyacağı belli oldu

Millet İttifakı'nın seçim günü sandıkları nasıl koruyacağı belli oldu
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Sözcü TV'de Fatih Portakal'ın sorularını yanıtladı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağını söyleyen Çömez, Millet İttifakı olarak belirlenen yol haritasını madde madde izleyicilerle paylaştı.

14 Mayıs''a haftalar kala, seçmenlerin en fazla merak ettiği konuların başında sandık güvenliği meselesi geliyor. 

İYİ Parti''nin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu ''seçimde mavi boya kullanılsın'' çağrısı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmiş ve teklifin reddedilme gerekçesi olarak "Yasaya aykırılık" ileri sürülmüştü. 

Söz konusu kararın ardından bu kez hükümete seslenen İYİ Parti, Meclis''ten hızlıca geçecek bir yasa ile seçimlerde mavi boyanın kullanımının sağlanmasını talep ederken, yapılan çağrıya AKP ve MHP''den yanıt gelmedi. 

Sözcü TV''de Ana Haber Bülteni''ne konuk olan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, gazeteci Fatih Portakal''ın sorularını yanıtladı. Seyircilerden gelen soruları Çömez''e aktaran Portakal, Millet İttifakı ve İYİ Parti''nin seçim güvenliği konusunda atacağı adımların ne olduğunu sordu. 

Portakal''ın sorusuna halihazırda devam eden çalışmaların ayrıntılarını aktararak yanıt veren Çömez, sandık müşahitlerine uyarılarda bulundu. Çömez, AKP''nin seçim sırasında neler yapabileceğine dair birkaç tavsiyede bulunarak müşahitleri her an aportta beklemeleri konusunda net bir dille uyardı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Çömez''in uyarıları şöyle:

1-Sabah geldiğinizde ıslak imzalı tutanakları hemen imzalamayın. Oylar sayılmadan önce imzalamayın ve sonuna kadar bekleyin.

2-Islak imzaların arasına karbon kâğıdı koyuluyor. İmzayı attıktan sonra ikinci ve üçüncü kopyalar imzaların karakterini kaybedebiliyor. Karbon kâğıtlı ıslak imzalı tutanakları reddedin.

3-Rakamlara çok dikkatli bakın.

TRAFOYA KAÇACAK KEDİLERE KARŞI DA ÖNLEM ALINDI

Fatih Portakal’ın, geçmiş yıllarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan elektrik kesintileri hadisesini işaret ederek, “Kediler karşı bir önlem almak gerekiyor mu?” diye sorması üzerine İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez “Biz aslan gibiyiz kimsenin korkusu olmasın” dedi.

Seçim gününde sandık müşahitlerinin dikkatli olması ve her türlü olumsuzluğu yetkililere bildirmesi gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar