İYİ Partili Tufan Akan: Devlet memurları darboğazda!

İYİ Partili Tufan Akan: Devlet memurları darboğazda!
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, ortalama devlet memuru maaşının yoksulluk sınırında olduğunu belirterek, “1,5 ay sonra Türkiye AK Parti iktidarından kurtulduğunda memurlar da rahat bir nefes alacak” dedi.

GÜNBOYU- YİĞİT BALKANLI

MANİSA-İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, memurların refah zammı talebini kamuoyuna taşıdı.

“ÇALIŞANLAR EV EKONOMİLERİNİ DÖNDÜREMİYOR”

Ortalama memur maaşının yoksulluk sınırına denk olduğunu söyleyen Başkan Akan, “Ülkemizin çalışan her kesimi ciddi bir darboğaz içinde. Asgari ücretlilerimiz, beyaz yakalılarımız ve memurlarımız, her gün artan fiyatlarla ekonomilerini döndüremiyor. Şu anda ortalama memur maaşı 11 bin 848 TL. 2015 yılında asgari ücrete göre memur maaşı 2,41 oranında fazlayken, şimdi ise bu oran 1,39 seviyesinde. Asgari ücret, iş hayatına yeni atılmış kişilere verilmesi gereken bir ücretken, şimdi ise yıllardır emekçi olan işçilerimiz de asgari ücretle çalışıyor. Devlet memuru maaşı ile asgari ücret birbirine çok yaklaşmış durumda” dedi.

“TÜRKİYE BU İKTİDARI HAK ETMİYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Türkiye, böylesine beceriksiz bir iktidarı hak etmiyor. Refah düzeyi yüksek, herkesin mutlu olduğu, evlerde et yemeklerinin piştiği adil bir toplum düzenini yeniden tesis etme iddiasındayız. 14 Mayıs gecesi milletimiz bu kabustan uyanacak ve yeniden güçlü, zengin bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar