MHP'li isimden CHP'li meclis üyesine hakaret! Terbiyesiz kadın baldırınızı da açın

MHP'li isimden CHP'li meclis üyesine hakaret! Terbiyesiz kadın baldırınızı da açın
Samsun İlkadım Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyesi Hatice Çakır’a, MHP’li meclis üyesi Cemalettin Kola hakaret etti.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, İYİ Partili ilkadım Belediyesi Kasım ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda CHP’li meclis üyesi Hatice Çakır söz alarak “Ben cumhuriyet kadınıyım” şiirini okumasının ardından MHP’li meclis üyesi Cemalettin Kola’nın, Çakır’a sert bir şekilde "Terbiyesiz kadın" diye bağırarak, "Mini etek de giyin, baldırınızı da açın" dediği iddia edildi.

AKP’li üyelerin de Kola’ya destek çıkmasıyla mecliste tartışma çıktı ve mecliste yaşanan tartışmanın ardından Hatice Çakır, MHP’li Kola’dan kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Hakaret suçunun işlenmediği kanaatine varan Cumhuriyet Savcısı, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Bu konunun ardından savcının kararına itirazda bulunan çakır olayı şu şekilde anlattı:

“Toplantıda söz alarak ‘Ben cumhuriyet kadıyım’ şiirini okumaya başladım. Ben okurken daha mırıldanmalar başladı. Cemalettin Kola bu sırada bana ‘terbiyesiz kadın‘ diye bağırdı. Şiiri bitirdikten sonrada 3-4 kez daha terbiyesiz kadın dedikten sonra ‘mini etek de giyin, baldırınızı da açın’ diye ifadeler kullandı.

AKP sıralarından da sesler yükseldi. Beni ötekileştirmekle suçladılar. Ben de Cumhuriyet kazanımlarını anlatan bir şiir olduğunu anlatmaya çalıştım. Kola’dan özür dilemesini istedim. Ama dilemedi. Hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet ettim. Ama savcı, iki günde kovuşturmaya yer olmadığına karar verip dava açmadı.

İYİ Partili Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’tan meclis tutanak ve videosunu istedim ama vermedi. Şimdi savcının kararına itiraz edeceğiz.”

Öte yandan CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, konuya dair açıklama yaparken yaşanan olayın da takipçisi olacaklarını da ifade etti.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar