MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıkladı: Cumhur İttifakı yerel seçimde hangi illerde anlaştı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız açıkladı: Cumhur İttifakı yerel seçimde hangi illerde anlaştı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı ortağı AKP ile yerel seçimlerde iş birliği yapacağı illerin hangileri olduğunu duyurdu.

Yerel seçim için geri sayım başlarken, AKP ve MHP’nin ortaklık ettiği Cumhur İttifakı’nda kimlerin hangi şehirlerden aday olacağı merak ediliyor. Titiz bir çalışma yürüttükleri bilinen AKP ve MHP’nin yakın zamanda adaylarını duyurması beklenirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, AKP ile yerel seçimler için anlaştıklarını açıkladı.

Görüşmeler sonucu 30 büyükşehirde iş birliği yapılması yönünde karar alındığını belirten Yıldız, " 0 büyükşehirde iş birliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP büyükşehir belediye başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti büyükşehir belediye başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

22 İLDE AYRI AYRI SEÇİME GİDİLECEK

Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki parti ayrı ayrı seçime katılmasında karar kılındığını ifade eden Yıldız, “Geri kalan 29 il merkezinde iş birliği yapılması kararlaştırılmıştır” dedi.

Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AKP adayının desteklenmesine karar verildiğini dile getiren Yıldız, “Söğüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar