Erdoğan'dan evini dönüştürecek vatandaşlara sevindiren haber: 1,5 milyon liralık dev yardım

Erdoğan'dan evini dönüştürecek vatandaşlara sevindiren haber: 1,5 milyon liralık dev yardım
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda, "Her bağımsız bölüm için 1.5 milyon TL destek vereceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı' kapsamında yaptığı açıklamalarda önemli bilgiler paylaştı.

Erdoğan, İstanbul'u depreme hazırlama çabalarını vurgulayarak, Nisan ayında duyurulan kentsel dönüşüm projesine büyük ilgi olduğunu belirtti. "Yarısı Bizden" kampanyasına yoğun bir talep olduğunu ifade eden Erdoğan, 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru alındığını ve toplamda 350 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Her bağımsız bölüm için 1.5 milyon TL destek sağlanacağını belirten Cumhurbaşkanı, kira desteği, kredi ve hibe gibi avantajlarla vatandaşları destekleyeceklerini ifade etti.

aa-20231223-33257027-33257022-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Erdoğan, "Yarısı Bizden" kampanyasına katılanların sayısını ve anlaşma oranını açıklarken, aynı zamanda Gaziosmanpaşa, Bağcılar ve Pendik'te kentsel dönüşüm için temel atacaklarını belirtti.

Depremin öncelikli olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin deprem riski altında bulunan topraklarının yüzde 66'sının deprem riski taşıdığına dikkat çekti. Son yaşanan depremlerden sonra deprem hazırlıklarının aciliyetini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Depremi önceliklerin en başında almamız gerekiyor" dedi.

aa-20231223-33257027-33257026-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Erdoğan, kentsel dönüşümün İstanbul için hayati bir ihtiyaç olduğunu belirterek, 2012 yılında çıkarılan Kentsel Dönüşüm Yasası'nın ardından İstanbul'da gerçekleştirdikleri çalışmalara değindi. Toplamda 128 milyar lira kaynak kullanarak 800 bin bağımsız bölümün dönüşümünü sağladıklarını ifade eden Erdoğan, önümüzdeki 5 yıl içinde 600 bin acil dönüşüm ve toplamda 1.5 milyon bağımsız riskli bölümün dönüştürülmesi hedefini paylaştı.

Yerel seçimlere de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adaylarını yakın bir zamanda açıklayacaklarını belirterek, "31 Mart'ta İstanbul'un fetret devrini kapatacağız" dedi. İstanbul'daki hizmet hasretini sonlandırmayı amaçladıklarını belirten Erdoğan, adaylarını büyük bir titizlikle seçeceklerini ve İstanbul'un gelişimi için yoğun bir çaba sarf edeceklerini ifade etti.

aa-20231223-33257027-33257023-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar