MHP, 877 yerde kendi adaylarıyla seçime girecek

MHP, 877 yerde kendi adaylarıyla seçime girecek
MHP, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde 2 büyükşehir, 27 il, 475 ilçe ve 373 belde olmak üzere toplam 877 seçim çevresinde kendi adaylarıyla yarışacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), kuruluşunun 55. yıl dönümünü kutlamak amacıyla 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için adaylarını duyurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, dün yaptığı açıklamada, 16. ve son etapta kesinleşen adaylarını kamuoyuyla paylaştıklarını belirtti. Böylece, MHP'nin seçimlere 2 büyükşehir, 27 il, 475 ilçe ve 373 belde olmak üzere toplamda 877 seçim bölgesinde gireceği açıklandı.

Ancak, diğer bölgelerde ise AKP adaylarını destekleyecekleri belirtildi. MHP'nin aday göstermeme kararı alarak milletvekillerini seçimlere dahil etmeme kararı ise dikkat çekti.

Meclis'te 49 milletvekili bulunan MHP'nin aday listesinde henüz bir milletvekili yer almıyor. Bu arada, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, siyasi partilerin aday listelerini en geç 20 Şubat'ta saat 17.00'ye kadar teslim etmeleri gerekiyor. MHP'nin aday listelerini bugün YSK'ye teslim etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar