MGK bugün Beştepe'de toplanacak: İşte masadaki konular…

MGK bugün Beştepe'de toplanacak: İşte masadaki konular…
Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en üst düzey güvenlik organı Milli Güvenlik Kurulu (MGK), AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında ikinci kez bu yıl toplanacak.

TRT Haber'e göre, toplantıda Başkan Erdoğan'ın bu ay içinde gerçekleştireceği Bağdat ziyaretinin hazırlıkları öne çıkan gündem maddelerinden biri olacak. Irak ziyareti öncesinde yapılacak olan bu toplantı, Türkiye-Irak ilişkilerinin güçlendirilmesi ve bölgesel iş birliğinin artırılmasına yönelik stratejik adımların değerlendirilmesine olanak sağlayacak.

ABD İLE İLİŞKİLER

Washington yönetimiyle ilişkiler, kurulun gündemindeki bir diğer konu olacağı belirtilirken, Amerika Birleşik Devletleri ile F-16 tedariki için yürütülen süreçteki son durum ve Cumhurbaşkanı'nın mayıstaki Washington ziyareti Kurul tarafından ele alınacak.

GAZZE SALDIRILARI KONUŞULACAK

Toplantıda ayrıca, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamlar da görüşülecek. Saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail’in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen temaslarla ilgili değerlendirmeler masaya yatırılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar