Mezoterapi ne işe yarar, faydaları nelerdir?

Mezoterapi ne işe yarar, faydaları nelerdir?
Son dönemlerde yaygınlaşan ve iğneli bir şekilde kullanılan mezoterapi, hastaların cilt ihtiyaçlarını karşılayarak daha estetik görünmelerini sağlar. Mezoterapide kullanılan iğne mikro enjeksiyon özellikli olduğu için ağrıya neden olmaz. Peki, iğneli mezoterapi nedir, yan etkileri nelerdir?

Cilt orta tabakasına vitamin, mineral, protein, enzim vb. bileşenlerin tek başına ya da karışım halinde enjekte edilmesi işlemine mezoterapi adı verilir.

Mezoterapi cilt bakımı uygulamaları ile desteklendiğinde daha etkili ve uzun süreli sonuç verebilir. Bu tedavi yönteminin ne işe yaradığı ve hangi alanlarda kullanıldığı merak ediliyor.

 

Mezoterapi faydaları nelerdir? Mezoterapi ne işe yarar, ne kadar kalıcı?

 

MEZOTERAPİ NEDİR VE NE İŞE YARAR?

Özellikle vücudun farklı bölümlerine uygulanabilir olması ile öne çıkan ve estetik amaçlı başvurulan bir yöntemdir.

MEZOTERAPİ FAYDALARI NEDİR?

En önemli avantajı hızlı etki etmesidir. Bu hızlı etki ise az dozda ilacın direkt hedef bölgeye enjekte edilmesi sayesinde gerçekleşir.

Mezoterapi hızlı etki etmekle birlikte kişinin gündelik yaşamını aksatmaz. Hasta, uygulamadan sonra hemen günlük hayatına geri dönebilir.

Mezoterapi selülit tedavisinde ve zayıflamada da kullanılır. Mezoterapi sayesinde hücresel nekroz meydana gelir ve yağ dokusunu azaltır.

Vitamin, mineral, enzim gibi bileşenlerin cilde doğrudan ulaşmasını sağlayarak cildi gençleştirir ve iyileştirir. Bu sayede beslenme veya diğer tedavi yöntemleri ile ihtiyacını karşılayamayan cilt, mezoterapi sayesinde tüm ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan cildin daha estetik görünmesini sağlar.

Ciltte kolajen uyarımı yaparak doğal bir yaşlanma karşıtı etki gösterir.

Mezoterapi enjeksiyonunda kullanılan serum, kişiye özel olarak hazırlanır. Bu sayede tedaviden daha yüksek verim alınabilir.

Mezoterapi cilt bakımı sayesinde bu avantajları elde edebilir ve cildinizin daha estetik görünmesini sağlayabilirsiniz.

CİLTTE NE KADAR KALICILIK SAĞLAR?

Hastalar mezoterapinin kalıcı olup olmadığını merak eder. Elde ettikleri sonucun kalıcı olup olmadığını merak etmektedirler. Bu işlemin kalıcılığı kişiye, hastalığının şiddetine, seans sıklığına, uygulama yapılan bölgeye göre değişiklik gösterir. Örneğin hasta eğer mezoterapi seanslarını aksatıyorsa bu durumda tedaviden etkili ve kalıcı bir sonuç almak zorlaşır. Bunun yanı sıra doğru aralıklarla mezoterapi seansı uygulamak da oldukça önemlidir. İlk seanslarda az da olsa etkisini göstermeye başlayan bu tedavi için seanslara yeterince devam edilirse, sonuç kalıcı olabilir.

Mezoterapi cilt gençleştirme uygulamalarında hastanın cilt yapısına göre farklı enjeksiyon maddeleri kullanılır. Bu maddelerin yoğunlukları da kalıcılığı etkiler. Eğer bölgesel zayıflama için bu tedaviye başvuruluyorsa, diyet ve egzersiz ile desteklendiğinde daha kalıcı sonuçlar almak mümkün olur. Saç mezoterapisinde ise kalıcılık, saç dökülmesinin nedenine bağlı olarak değişir. Dönemsel bir saç dökülmesi söz konusuysa, mezoterapi ile kalıcı sonuç alınabilir. Ancak genetik faktörlerle saç dökülmesi yaşanıyorsa, periyodik olarak tedavi tekrarlanmalıdır.

MEZOTERAPİ SONRASI MORARMA NASIL GEÇER?

Mezoterapi işleminden sonra hastaya bağlı olarak bazı yan etkiler meydana gelebilir. Uygulama yapılan bölgede kızarıklık, şişme, morarma gibi komplikasyonlar oluşabilir. Bunlar kısa süre içinde kendiliğinden geçer. Mezoterapi sonrası morarma nasıl geçer sorusuna ise, bölgeye soğuk uygulama yapma önerisi sunulabilir. Soğuk papatya çayı ya da soğuk jeller ile morarma azaltılabilir. Ancak tedavinin etkisini azaltmamak ve herhangi bir zarara neden olmamak için çok dikkatli olmak gerekir. Eğer jel uygulanacaksa, işlemden sonra belli bir süre geçmesi beklenmelidir. Doktor tavsiye etmediği sürece herhangi bir krem sürülmemelidir. Uygulama alanına mümkün olmadığınca dokunulmamalı ve suyla temasından kaçınılmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar