Rekabet Kurulu bazı Fransız liselerine rekor para cezası kesti

Rekabet Kurulu bazı Fransız liselerine rekor para cezası kesti
Rekabet Kurulu, İstanbul'da faaliyet gösteren bazı Fransız liselerine yönelik yürüttüğü soruşturma sonucunda, okul kayıt ücretlerinin ve Türk öğretmenlerin maaşlarının birlikte tespit edildiği iddiasıyla toplamda 21 milyon 324 bin 909 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, Özel Saint-Joseph, Özel Saint Benoit, Özel Notre-Dame de Sion, Özel Saint Michel ve Özel Sainte Pulcherie Fransız liseleri hakkındaki soruşturma tamamlandı. İncelemeler ve tespitler sonucunda, söz konusu liselerin, okul kayıt ücretlerini ve Türk öğretmenlerin maaşlarını birlikte belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesini ihlal ettikleri sonucuna varıldı.

HER LİSEYE FARKLI MİKTARDA CEZA

Bu çerçevede, her bir liseye farklı miktarlarda ceza kesildi. Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'ne okul kayıt ücretlerinin birlikte tespit edilmesi nedeniyle 3 milyon 339 bin 516 lira, Türk öğretmenlerin maaşlarının birlikte belirlenmesi dolayısıyla 2 milyon 226 bin 344 lira idari para cezası uygulandı. Benzer şekilde, diğer liselere de benzeri cezalar verildi.

TOPLAMDA 21 MİLYON

Toplamda okullara 21 milyon 324 bin 909 lira idari para cezasının kesilldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar