Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! 5 Nisan Çarşamba! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu!

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı! 5 Nisan Çarşamba! İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu!
Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bugün (Çarşamba) Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde toz taşınım

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Çankırı, Osmaniye ve Doğu Akdeniz’in Toroslar Mevkiinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu''nun güneyi, Doğu Karadeniz''in iç kesimleri ile Doğu Anadolu kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

PAZARTESİ GÜNÜ YAĞMUR VAR MI İSTANBUL?

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Sakarya ve Yalova ile Kocaeli''nin güney ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının yağışla birlikte 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğu, gece güneyli yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BUGÜN ANKARA HAVA DURUMU NASIL?

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu,aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.Yağışların; yarın (Çarşamba)öğle saatlerinden sonra Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu ile Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının 6 ila 10 derece civarında azalacağı, genellikle mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BUGÜN İZMİR HAVA DURUMU NASIL?

Bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; İzmir ve Manisa''nın kuzey ilçelerinde, Balıkesir merkez çevreleri ile doğusu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Güney kesimlerde önemli değişiklik olmayacak, kuzey kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

RÜZGAR: Batı ve güneybatıdan (lodos) orta kuvvette, bu akşam ilk saatlerde ve yarın (çarşamba) öğleden sonra güney ve doğu kesimlerde kuvvetlice (30-50 km/sa) esecek..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar