Meteoroloji uyardı: Kar yağışı tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak

Meteoroloji uyardı: Kar yağışı tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak
Türkiye, son yılların en sıcak kış aylarını yaşıyor. Barajlar ve göller kuraklık alarmı verirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden beklenen yağış haberi geldi. Kutuplardan gelen soğuk hava ve kar yağışı Türkiye'yi etkisi altına alacak.

Ocak ayını bitireceğimiz günlerde Türkiye''nin birçok şehrinde hala bahar havası var. Barajlar ve göller kuraklık alarmı verirken, aylardır beklenen yağışlar bu hafta itibariyle bütün Türkiye''yi etkisi altına alacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü''nden birçok kişiyi sevindiren kar haberi geldi. Türkiye''ye kutuplar üzerinden çok soğuk bir hava dalgası yaklaşıyor. Bu dalga beraberinde birçok kar yağışını da Türkiye''ye getirecek. Tahminlere göre ay sonu itibarıyla yağışlı havalar başlayacak ve kar soğukları gelecek.

 "ÇOK BEKLEDİK AMA DEĞECEK GİBİ"

Geçtiğimiz yıl da özellikle Şubat ve Mart aylarında yağışlar devam etmiş, İstanbul''da Mart ayının sonuna kadar lapa lapa kar yağmıştı. Uzmanlar benzer bir yağışın bu yıl da Türkiye''yi etkisi altına alacağını düşündüklerini söylerken, Hava Forum ise gelecek yağışlar için şu yorumu yaptı:



"Çok bekledik ama değecek gibi. Türkiye''ye kutup kapısı açılıyor. Bu kapıdan arka arkaya birçok karlı hava dalgası gelebilir. Tahminlere göre ay sonu itibarıyla yağışlı ve soğuk bir sürece giriyoruz. Ocak sonundan itibaren ve Şubat''ta yağmur, kar, soğuk ne ararsan var. Takipteyiz. Kutuplardan gelen bu soğuk hava kapısı Türkiye koridorunda açılırsa kolay kolay kapanmaz. Arada bir İtalya da sürece dahil olup, bizim aleyhimize durum oluşturuyor. Bir maç gibi düşünürsek 21 Ocak Cumartesi itibarıyla son durum Türkiye:3 İtalya:1 Maçın nasıl sona ereceği pazartesi veya salı netleşmeye başlar.



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar