Meteoroloji bölge bölge uyardı: Sağanak yağış ve fırtına birlikte geliyor!

Meteoroloji bölge bölge uyardı: Sağanak yağış ve fırtına birlikte geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara, Ege ve Akdeniz'in bazı bölgeleri için sağanak yağış uyarısı yaptı. Marmara'nın güneyi ve Orta Karadeniz'de ise şiddetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Marmara, Ege ve Akdeniz''in bazı bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor. Sağanak yağış özellikle Burdur''un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinde etkili olacak. Marmara''nın güneyi ile Orta Karadeniz''in iç kesimlerinde ise kuvvetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; ülkenin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Afyonkarahisar hariç), Burdur''un doğusu ile Isparta ve Antalya çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

BALIKESİR''İN BATI KIYISINDA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Balıkesir''in batı kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA''NIN GÜNEYİNE RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Marmara''nın güneyi ile Orta Karadeniz''in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar