Meteoroloji İstanbul'da kar yağışının ne kadar süreceği bilgisini paylaştı

Meteoroloji İstanbul'da kar yağışının ne kadar süreceği bilgisini paylaştı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün geçen hafta başından beri yaptığı peş peşe uyarıların ardından dün akşam saatlerinde İstanbul'da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Peki, İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek? İstanbul'da hava sıcaklıkları ne zaman yükselecek?
Geçen hafta başından beri peş peşe yapılan uyarıların ardından İstanbul''da beklenen kar fırtınası etkisini göstermeye başladı. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), AFAD ve ilgili kurumlar teyakkuz haline geçti. Turuncu kodlu uyarı verilen İstanbul''da kar yağışı başladı. Kentin birçok bölümü beyaza büründü. Peki, İstanbul''da kar yağışı ne kadar sürecek? İstanbul''da hava sıcaklıkları ne zaman yükselecek?
 
BAZI BÖLGELERDE KAR KALINLIĞI 25 SANTİMETREYİ BULACAK
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İstanbul''da kar yağışı bu gece ve hafta sonu (11-12-13 Mart) etkisini arttırarak devam edecek. Etkisini artıran kar yağışının kentin birçok bölgesinde beyaz örtü oluşturması bekleniyor. Bazı bölgelerde kar kalınlığının 25 santimetreye kadar yükselmesi bekleniyor.
 
İstanbul Valiliğinden de hafta sonu kar yağışının etkisini arttıracağıyla ilgili bir uyarı geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yarın ve pazar günü çok dikkatli olunması gerektiği konusunda İstanbulluları uyardı. İstanbul için ''turuncu'' alarm verildiğini belirten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, açıklamasında ''Yarın akşam ve pazar günü için çok dikkatli olmamız lazım, biz tedbirlerimizi aldık'' ifadelerini kullandı.
 
İSTANBUL''DA HAVA SICAKLIKLARI
 
11-12-13 Mart tarihlerinde şiddetini arttırarak devam etmesi beklenen kar yağışının önümüzdeki hafta başında da etkisini kısmen sürdürmesi bekleniyor. İstanbul genelinde hava sıcaklıkları ise hafta sonu -3 dereceye kadar düşecek. Hissedilen en düşük sıcaklık ise -9 olacak. Kent genelinde kar yağışının etkili olduğu günlerde hava sıcaklıklarının en yüksek 3 en düşük -3 derece olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar