Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul için kritik seviyeyi açıkladı

Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul için kritik seviyeyi açıkladı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, haftanın ilk gününde borsa ile ilgili uyarılarda bulundu.

MEHMET AKİF ERDEM-GÜNBOYU

Borsa ve döviz ve yatırımıyla ilgilenen vatandaşın merakla beklediği açılışı değerlendiren ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Zelyut''un açıklaması şöyle:

Haftaya piyasalar birazcık huzursuz başlıyor. özellikle Amerika''da FED kurmaylarının faiz artırımlarına devam edeceklerine dair verdiği sinyaller hem altına hem hisse senetlerine bir baskı yara altında iki bin dolar kırıldı. 

Bin dokuz yüz seksen dolar civarından işlemler geçiyor. Orada bin dokuz yüz yetmiş ve bin dokuz yüz elli dolar desteklerine dikkat ediyoruz. Dönüp borsalara baktığımızda Sabah Amerikan vadelilerinin eksi olduğunu görüyoruz. 

Buna bağlı olarak da Asya''da da sıkışık bir seyir var. Türkiye''de açılışında baskılı olacağını düşünüyoruz. Beş bin puan yine aynı şeyi söylüyoruz. Kritik bir sınır buranın altına inersek dört bin yedi yüz elli ve dört bin beş yüz karşımıza gelecek gibi hem seçim sürecinin belirsizliği, hem yurt dışındaki bu satıcılı hava Borsa İstanbul''da bugün birazcık daha satış tarafının ağır bastığını bize gösteriyor.

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut''un görüşleridir. 
  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar