İslam Memiş altın alıp satacakları uyardı: Yarın son gün! Her şey değişecek

İslam Memiş altın alıp satacakları uyardı: Yarın son gün! Her şey değişecek
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, yatırımını altında tutan vatandaşlara yönelik 15 Şubat tarihini işaret etti ve önemli uyarılarda bulundu.

Türkiye''de özellikle orta sınıf tarafından en yoğun ilgi gösterilen yatırım aracı yıllardır altın olmakta. 2023 yılında dünya genelinde altın arzının da zirveye çıkmasıyla birlikte elinde altın bulunduran vatandaşlar da altın almayı düşünen vatandaşlar da ekonomistlere "2023 yılında altına ne olacak:?" sorusunu yöneltiyor. Türkiye''de altın denilince akla gelen ilk isim olan İslam Memiş, bu soruya net bir cevap vererek "2023 altının yılı olacak" cevabını verdi ve altında düşüş ve yükseliş tarihlerini paylaştı.

Özellikle merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından işlemleri durduran ve hala normal seyrine dönmeyen Borsa İstanbul''u da işaret eden Memiş, buna benzer bir durumun Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcı olan Şubat 2022''de de görüldüğünü hatırlatarak, deprem, afet ya da olağanüstü şartlarda her zaman yatırımların altına yöneldiğini belirtti. 

2023''e rekor üstüne rekor kırarak başlayan altın, ters bir seyir izleyerek ani düşüşler yaşamıştı. İslam Memiş, bu düşüşleri beklediğini daha önce paylaştığını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"ALTINDA SON DÜŞÜŞLER YARIN YAŞANACAK"

Altındaki sert düşüşlerin 15 Şubat''a kadar devam edebileceğini belirten İslam Memiş, uzun bir süredir yatırımcısına altın almama çağrısında bulunuyordu. Memiş, 15 Şubat sornasında altın ve gümüşte yükselişin devam etmesini beklediğini hatırlatarak, 2023 yılında altın ve gümüşün yükselmeye devam edeceğini ancak 15 Şubat''a kadar bir geri çekilme beklediğini söyledi. 

Memiş''in ısrarla vurguladığı 15 Şubat''a bir gün kala, altın piyasaları son düşüşlerini yaşamaya devam ediyor. Memiş, altında yükseliş trendinin başlayacağını vurgulayarak ''''Altının ons fiyatı 1932 dolar seviyesinde 1900-1950 dolar aralığına sıkıştı takip ettiğimiz bant aralığı 1800-1850 buarada bir değişiklik yok. Alım seviyelerimizi gram altın yatırımcıları çok iyi biliyor ne zamanki altının ons fiyatı 1850-1860 dolar seviyesinde olursa karşısında ki gram altın kaça tekabül ediyorsa buradan gram altın tarafına giriş yapacağız. Şubat ayının 15''ine kadar bu süreci beklemeye devam ediyoruz. Alım yapmak isteyenler kenarda sakin bir şekilde bekleyebilir.'''' ifadelerini kullandı. 

"2023''TE YATIRIMCISINI ZENGİN EDECEK"

Özellikle Nisan başlangıcına kadar altının gram fiyatının 1450 lira seviyelere gelmesini beklediğini belirten Memiş, sözlerine şöyle devam etti; ''''Önümüzeki 2-3 haftalık süreçte ons tarafında bir düşüş bekliyorum. 1850 dolar seviyesindeki gram kaça tekabül ediyorsa muhtemelen 1140 lira seviyesine denk gelir oradan yine son bir alım yapmak mümkün olacaktır. Ardından yeni zirveler yolda''''

 





 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar