Selçuk Geçer ''Dolarda büyük depreme hazır olun''

Selçuk Geçer ''Dolarda büyük depreme hazır olun''
Para ve ekonomi politikaları üzerine yaptığı yorumlarla ses getiren ekonomist Selçuk Geçer, Youtube kanalında Çetin Ünsalan ile birlikte ekonomiyi değerlendirdi. Geçer, dolar kuru hakkında "Büyük depreme hazır olun" uyarısında bulundu.

Geçmiş dönemde dolar üzerine yaptığı yorumlarla ''spekülasyon'' yaptığı gerekçesiyle hakkında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından şikayette bulunulan Selçuk Geçer, yeni tahminiyle gündemi sarstı. 

17 Şubat tarihinde Youtube hesabından yayınladığı videoda dolar kurunu değerlendiren Geçer, seçim ekonomisinin üzerine Kahramanmaraş''taki deprem felaketinin gelmesiyle birlikte siyasi iktidarın ekonomide kaçacak hiçbir noktası kalmadığını vurgulayarak "Dolarda da büyük depreme hazır olun" uyarısında bulundu. 

DOLAR ANİDEN 24 LİRAYA FIRLAYACAK

Aylardır 18 bandına sıkışan ve yatırımcısını huzursuz eden dolar kuru, KKM faizlerindeki üst sınırın kaldırılmasıyla birlikte yeniden hareketlenmişti. Yatırımcıları ilgilendiren son uyarı ise Selçuk Geçer''den geldi. Dolar kurunun reel sektörde 24 liralara dayandığını belirten ünlü ekonomist, " Türkiye’de şu anda sıcak para imkanının tükendive bu sebeple dolarda yükseliş devam edecek" dedi.

"DOLARDA YÜKSELİŞ MALUMUN İLANI"

Bankaların hali hazırda verdikleri kararların da doların 24 lira seviyesinde olduğuna işaret ettiğini belirten Geçer, "Türkiye''nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak." ifadelerini kullandı. 

"BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNİZ"

Borsa İstanbul hakkında da yorumlarda bulunan Geçer, son haftalardaki istikrarsız borsa performansına dikkat çekerek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar