Meral Akşener'den hükümete sert tepki: ''Büyük bir beceriksizlikle karşı karşıyayız''

Meral Akşener'den hükümete sert tepki: ''Büyük bir beceriksizlikle karşı karşıyayız''
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmalarındaki yetersizlik nedeniyle hükümeti eleştirerek "Millet, devleti enkazdan çıkarıyor" açıklamasında bulundu.

Türkiye, 6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 2 büyük depremle sarsıldı. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 şehirde büyük bir yıkıma yol açarken, şu an için hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 19 bin 388 olarak açıklandı. 

Depremin ilk dakikalarından bu yana sosyal medya hesaplarından yardım çığlıkları atan depremzede ve depremzede yakınları, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin çalışmalarının yetersizliğinden dert yanmıştı. Başta Erdoğan ve hükümet yetkilileri arama ve kurtarma çalışmalarının her bölgeye yetişecek şekilde devam ettiğini ifade etse de, deprem bölgelerindeki vatandaşlardan üst üste şikayetler gelmeye devam ediyor.

"BÜYÜK BİR BECERİKSİZLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Deprem bölgesine giderek incelemelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "En ciddi kurumların 15 Temmuz''da nasıl sokaktan toplandığını gördük. Devleti FETÖ''ye teslim etmişler. 15 Temmuz''dan ders alındığını sanmıştık. Bunun olmadığını anladık. Bu deprem bunu açığa çıkardı. Bu depremden alınacak çok ders var." ifadelerini kullandı. 

Akşener, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bu arkadaşlar kurumları ele geçirelim derken kurumları çürütmüşler. Bugüne kadarki tüm hataların tek sorumlusu Sayın Erdoğan''dır. Dün onun bunun üzerine yıktığını bugün başkasına yıkmanın yolu yok! Kocaeli depremini ailemle yaşadım. Asker çok erken saatte lojistik destek sağladı. Akrabalarımdan 14 kişi öldü. 40 günde konteyner kenti kurduk. 1 yıl içinde insanlar evlerine geçti. 

Arkadaşlarımı deprem bölgesine gönderdim. Gelen bilgiler doğrultusunda Erdoğan''ı aradım. Hipotermiyi onlar bana söyledi. Bölgedeki öncelik ısınmaydı. Elektrik olmadığı için tüplü ısınma gerekiyordu. O da Demirören''e talimat vermiş. Dün kendisi söyledi hallolduğunu. Bir kişinin kurtulması için çalmayacağım kapı yoktur. O nedenle Erdoğan''ın kapısını çaldım."

"MİLLET DEVLETİ ENKAZDAN ÇIKARIYOR"

Bu yapılan işlerin eksikliğini aksaklığını yanlışlığını görmememiz anlamına gelmiyor. Ben 72 saat boyunca sustum. Bölgeye gitmedim. Çalışmalara mâni olmak istemedim ama artık 72 saat doldu. Şimdi devlet ve vatandaşın sesini buluşturduk ama artık vatandaşın sesini duyurmak durumundayız. Nasıl 15 Temmuz''da millet devleti sokaktan topladıysa, şimdi de devleti enkazın altından çıkarıyor.

Her şeye rağmen seçimleri iptal edemeyeceğini düşünüyorum. Seçim zamanında yapılabilir. Biz siyasetçiler seçimlerin yapılmasını sağlamak zorunda olan bir konumdayız. 14 Mayıs''a yetişmeyebilir anlarım. Ancak 18 Haziran''da seçim yapılması lazım.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar