Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Türk Lirası mesajı: Değer kaybettiği dönem sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Türk Lirası mesajı: Değer kaybettiği dönem sona erdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Ekonomi yönetiminin dezenflasyon programının TL'yi diğer para birimleri karşısında güçlendireceğini belirten Erdoğan, Türk Lirası'nın reel olarak değer kaybettiği sürecin sona erdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Erdoğan "Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin ikinci toplantısı vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz Cezayir ziyaretimizi hamdolsun başarıyla tamamladık. Bugünkü görüşmelerimizde Cezayir Cumhurbaşkanı değerli kardeşim Abdülmecid Tebbun'la iş birliğimizin geliştirilmesi noktasında karşılıklı iradeye sahip olduğumuzu gördük. Kendisiyle 2022 yılında Ankara'da düzenlediğimiz konseyimizin ilk toplantısında bu ortak anlayışı yansıtan kararlara imza atmıştık. Daha sonra Sayın Tebbun'u geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye'de bir kez daha misafir ettik. Bugünkü toplantımızda ikili ilişkilerimizin mevcut durumunu ve önümüzdeki dönemde birlikte atacağımız adımları etraflıca ele aldık" ifadelerini kullandı.

"TÜM DÜNYA İSRAİL'E KARŞI TAVIR TAKINMAYA BAŞLADI"

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değinen Erdoğan, "Her şeyden önce herkes bir defa şunu bilmeli, Gazze bir Filistin toprağıdır. Her ne kadar Filistinlilerin kadim yurtları kademe kademe İsrail tarafından 1947'den itibaren işgal edilmişse de Gazze, Filistin toprağı olarak inşallah kalacaktır. İsrail’in aşama aşama Filistin topraklarını işgali adeta bir kapkaç olayıydı. Ama artık devran böyle dönmüyor. Şu anda tüm dünyanın İsrail'e karşı nasıl bir tavır takınmaya başladığını görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"NETANYAHU PILINI PIRTISINI TOPARLAYIP ÇEKİLECEK"

Sözlerinde İsrail Başbakanı Netanyahu’yu hedef alan Erdoğan, şunları söyledi: "Bazı yabancı ülke yetkilileri bize 'bundan kurtulmalıyız' diyor. Bu sürecin ileri düzeyde devam edeceğine ihtimal vermiyorum. İnşallah çok kısa bir zamanda Netanyahu pılını pırtısını toparlayıp buradan çekilecek. Zaten Netanyahu’nun mahkemelik bir durumu da var biliyorsunuz. Belki de oradan kurtulmak için böyle bir adımı atmış da olabilir. Fakat hangi yönde adım atarsa atsın, kurtulamayacak. Şu anda biliyorsunuz Filistin'de tutulan İsrailliler dahi 'Bizi buraya sen mahkum ettin, bir an önce bu işten elini eteğini çek. Biz de kurtulalım' deme noktasına geldiler."

"MISIR SEYAHATİ DÜZENLEYEBİLİRİM"

Önümüzdeki günlerde Mısır'ı ziyaret edebileceğini dile getiren Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı’nda Mısır yönetimi olumlu adımlar atıyor. İlk etapta Gazze’deki kanser hastalarından 40’ı ülkemize geldi. İkinci etapta bu sayı ciddi manada arttı ve 88 hasta, 67 refakatçiye ulaştık. Bunların tedavilerini biz şehir hastanelerimizde yapıyoruz, buna devam edeceğiz. Gazzeli hastaların oradan çıkartılarak ülkemize getirilmesinin artarak devamını istiyoruz. En kısa zamanda bir Mısır seyahati düzenleyebilirim. Mısır’da ağırlıklı gündemimiz bu konular olacak" açıklamasında bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL'İ HEDEF ALDI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu üzerinden eleştiren Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki isim Netanyahu'nun ağzıyla konuşuyor. Benim ülkemde ana muhalefetin başındaki insan Netenyahu’nun ağzıyla konuşursa, Türkiye'de bizim topraklarımızın suyundan hiçbir şey alamamış demektir. Bunlara gereken dersi vakti saati geldiğinde ben inanıyorum ki benim milletim verecektir" diye konuştu.

"Yine bakıyorsunuz ana muhalefetin başını çektiği ittifakın içerisinde yer alanlardan, Siyonist yapıyla beraber hareket edenler bulunuyor" diyen Erdoğan, yerel seçimlere işaret ederek, şöyle konuştu: "Bunları tek tek saymama da gerek yok. Fakat benim milletimin iradesi bunların hepsinin iradesini ters yüz edecektir. Yaklaşık 4,5 ay sonra gereken cevabı milletimden alacaklarına ben inanıyorum."

YEREL SEÇİM MESAJI

Önümüzdeki yerel seçimlerden de bahseden Erdoğan, "Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialıyız. Çalışmalarımızı bu iddiamız nispetinde çok titiz bir biçimde yapıyor, adaylarla ilgili süreçte her konuyu ince eliyor sık dokuyoruz" şeklinde konuştu.

AKP’nin gerekli hazırlıkları ve analizleri yaptığını aktaran Erdoğan, “Zaten bildiğiniz gibi AK Parti olarak bizim seçim hazırlıklarımız bir önceki seçimin tamamlanmasıyla birlikte başlar. Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. Sonuçları analiz edip milletimizin gönlündekini anlamaya, şehirlerimize en faydalı olacak adayları belirlemeye gayret gösteriyoruz. Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih. Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız" ifadelerini kullandı.

"TL'NİN DEĞER KAYBETTİĞİ SÜREÇ SONA ERDİ"

Türk Lirası’nın gidişatı hakkında bilgilerde veren Erdoğan, "Bizim uyguladığımız dezenflasyon programı çok büyük ihtimalle lirada reel olarak bir değerlemeye sebep olabilir. Yani Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona gelmiştir" dedi.

Türk Lirası’nın reel olarak değer kazanma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Onun için önümüzdeki dönemde biz uyguladığımız sağlıklı politikalar ve yapısal reformlarla yatırımcı güvenini kazanacağız, halen de kazanıyoruz. Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı lirada reel değerlemeye sebep olacak. Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda. Yani faziletli bir döngüye gireceğiz inşallah" diye konuştu.

Erdoğan, yerel seçim adaylarının aralık ayı ortalarına doğru belli olacağını kaydetti. Enflasyonla mücadeleye yönelik değerlendirme de yapan Erdoğan, "Türk Lirası’nın değer kaybettiği süreç sona gelmiştir" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar