Mehmet Şimşek'in o sözlerine ekonomistlerden yorum: 'Bize terörist demişlerdi'

Mehmet Şimşek'in o sözlerine ekonomistlerden yorum: 'Bize terörist demişlerdi'
Hazine ve Maliye Bakanı görevine getirilen Mehmet Şimşek'in görevi devralırken ekonomiyle ilgili "Rasyonel zemine dönüşten başka çare yok." ifadesi dikkat çekerken iktidarın politikalarını eleştiren ekonomistler Şimşek'in açıklamasıyla ilgili yorumlarını paylaştı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek bugün Nureddin Nebati'den makamı devralarak resmen bakanlığına başladı.

"RASYONEL ZEMİNE DÖNÜŞTEN BAŞKA ÇARE YOK"

Bakan Mehmet Şimşek devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, mevcut hükümetin temel hedefinin toplumsal refahı artırmak olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır.'' dedi.

Şimşek'in devir teslim töreninde ılıman mesaj yüklü ifadeleri ve "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönmekten başka çaresi kalmamıştır" sözleri sonrasında birçok ekonomist yorumda bulundu.

İşte o yorumlardan öne çıkanlar:

"BİZE ‘MANDACI EKONOMİSTLER DENMİŞTİ"

Prof. Dr. Burak Arzova: "Şunları biz aylar önce söylediğimizde ‘mandacı ekonomistler’ denmişti. Yine de doğruya dönüş önemli"

zg3.jpg

"TERÖRİST DİYE YAFTALANDIK!"

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan: "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır." Ne hazin bir başlangıç! Çok doğru söylemiş Sn.Şimşek. Tam 4 yıldır bunu söylediğimiz için dış güçlerin aparatı, mandacı hatta terörist diye yaftalandık!

Bir ucube ekonomik modeli nedeniyle ülke yüz milyarlarca dolar kaybederken, ülkenin rezervleri tükenirken, tarihin en kötü enflasyon baskısı yaşanırken, devletin bütçesi çarçur edilirken, millet fakirleşirken feryat ettik!...''

zg2.jpg

"UMARIM 'RASYONEL ZEMİN'DE İŞ YAPMA İMKANINIZ OLUR"

İYİ Parti'den aday adayı olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz: "Sn Bakan göreviniz hayırlı olsun. Umarım öngördüğünüz “rasyonel zemin”de iş yapma imkanınız olur. Olmaz ise, görevden affınızı mı bekleyeceksiniz yoksa şimdiden cebiniz de “istifa mektubu”nuzu mu taşıyacaksınız?"

zg1.jpg

"BUNLARI SÖYLEDİĞİM İÇİN SALDIRMAYAN TROL KALMADI"

Özgür Demirtaş: "Bu cümlelerin aynısını 10 yıl önceden beri sürekli söyledim. Söylediğim için saldırmayan Trol, yapılmayan algı kalmadı. Dönüldü, dolaşıldı, dediğim yere gelindi. Şimdi de ortada trol kalmadı. Neyse.Umarım rasyonel politikalar özgürce uygulanır. Ülkem için dileğim budur."

zg.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar