Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz Katar'a gidiyor

Mehmet Şimşek ve Cevdet Yılmaz Katar'a gidiyor
Ekonomide yaşanan zor günlerin ardından 28 Mayıs seçimlerinin ardından körfez turuna başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Şimşek ve Yılmaz'ın sıradaki durağı Katar olacak.

Türkiye, kur artışları ve yüksek enflasyonun ardından düştüğü darboğazdan çıkmak için yeni yollar ararken, dün ilan edilen yeni vergi zamları 'kemer sıkma' döneminin başladığı şeklinde yorumlandı.

SICAK DÖVİZ ARAYIŞI SÜRÜYOR

28 Mayıs seçimlerinin ardından ekonomi yönetiminin başına getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevi teslim alır almaz Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitmişti. Şimşek'in bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervini artırmak ve ülkeye sıcak döviz girişi sağlamak için yaptığı belirtilirken, Şimşek ve Yılmaz'ın sıradaki durağının Katar olacağı öğrenildi.

YARIN KATAR EMİRİ İLE GÖRÜŞÜLECEK

Bugün Katar'a hareketlenecek ikili, ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile yarın Katar Emirlik Divanı'nda görüşecek.

Yılmaz ve Şimşek, Türkiye ile Katar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik işbirliği olanaklarının değerlendirilmesi amacıyla bir dizi heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar