Mehmet Şimşek Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK'ya atanmasını nereden öğrendi? Duyunca çok şaşırdı

Mehmet Şimşek Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK'ya atanmasını nereden öğrendi? Duyunca çok şaşırdı
Seçimi yeniden kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Mehmet Şimşek'in, Şahap Kavcıoğlu'nun BDDK Başkanlığı'na atanmasını nereden öğrendiği ortaya çıktı.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Hafize Gaye Erkan atandı. Kavcıoğlu ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yakın çevresine, BDDK Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu'nun atanmasını Resmi Gazete'den öğrendiğini söylediği öne sürüldü. Bu durumun, Şimşek'in moralini bozduğu iddia edildi.

10 Haber yazarı Erdal Sağlam, bugünkü "Bomba kulis: Kavcıoğlu atamasını Resmi Gazete'den öğrenmiş" başlıklı Kavcıoğlu’nun BDDK başkanlığına atanması Şimşek için sürpriz olduğunu iddia etti.

ATAMADAN HABERİ OLMAMIŞ!

Sağlam, "Beraber çalışabileceği çok sayıda isim sunmasına rağmen, bu isimlerin dışında Kavcıoğlu’nun atanması, kendisine sorulmadan yapılması, doğal olarak Şimşek’in moralini bozmuş" dedi.

Şimşek’in BDDK başkanlığına atanacak kişi konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok sayıda ismin yer aldığı bir liste sunduğu ama Kavcıoğlu isminin bu listede yer almadığını öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar