Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz'a olay sözler: Kendi bacağına sıktı

Mehmet Büyükekşi'den Stefan Kuntz'a olay sözler: Kendi bacağına sıktı
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Stefan Kuntz'u ilk kez hedef aldı.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Japonya ile karşılaştı. Müsabaka, millilerimizin 4-2'lik mağlubiyetiyle sonuçlandı.

Maçta kötü bir performans sergileyen A Milli Takım, tribünlerin, teknik direktör Stefan Kuntz'u istifaya davet etmesine neden oldu.

Japonya maçından sonra açıklamalarda bulunan Stefan Kuntz, Hakan Çalhanoğlu’nu hedef almış ve şunları söylemişti:

"Benim sorumluluk alanım kesinlikle oyuncular, ben oyuncularımdan bazı şeyleri bekleyebilirim. Fakat oyuncularımın da A Milli forma için yüzde yüzlerini verecek seviyeye kendilerini getirmeleri gerekiyor. Ben milli oyuncuydum böylelikle Almanya'da oynadım, ben eğer bir Alman hoca olarak Türk Milli Takımı'nın başında kenarda bekliyorsam bu maçları kesinlikle kazanmak istediğim için oradayım. Tüm teknik ekibimle beraber çok fazla efor sarf ediyoruz, analizler yapıyoruz. Çünkü tek hedefimiz, Türk Milli Takımı'nı geliştirmek. Bunun için de gururluyuz. Gerçekten en çok canımı acıtan konu, eğer oyuncular kendileri için yüzde yüzünü vermeye razı değillerse en çok canımı o acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil."

‘ÇOK ÜZÜCÜ BİR DURUM’

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kuntz hakkında açıklamalarda bulundu.

Milliyet’ten Attila Gökçe'ye konuşan Büyükekşi şunları söyledi:

"Herkese ılım, sabır ve sükunet tavsiye ediyorum. Hocamız maçtan sonraki açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti. Çok üzücü bir durum. Hocamızın Japonya maçından sonra yaptığı açıklamalar maalesef çok şanssız açıklamalardır. Bazı futbolcular hakkındaki kanaatleri elbette önemlidir. Bunları daha sakin bir ortamda oyuncularıyla yüz yüze görüşerek, görüşlerini anlatarak ve onları dinleyerek paylaşabilirdi. Bu açıklamalardan sonra medyada yoğun eleştiriler ve bazı söylentiler dile getirildi. Federasyonumuz, Milli Takımımız’ın Euro 2024 hedeflerini umut verici sonuçlarla koruduğuna ve devam ettiğine inanmaktadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar