Mehmet Akif Ersoy’un torunu Kurtuluş Savaşı'nı anlattı

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Kurtuluş Savaşı'nı anlattı
Milli Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, dillere destan olan o zaferi anlattı. Kurtuluş Savaşı’nın yaşandığı dönemde yazılan İstiklal Marşı’nın milli duygularla yazıldığını ve Türk milletine hediye edildiğini açıkladı.

Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Büyük Taarruz konulu bir söyleşiye katıldı. Katıldığı söyleşide dedesini ve Kurtuluş Dönemi’ni anlatan Ersoy, söyleşinin onur konuğu oldu.

Mehmet Akif Ersoy Hakkında Az Bilinen 16 Gerçek - webizden

“DEDESİNİN HATIRALARINI YAŞATMAK İÇİN UĞRAŞIYOR”

Gerçekleşen söyleşi programına Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi''nde gerçekleşen söyleşi programında konuşan Ersoy, aile üyelerinden dedesi ve Kurtuluş Savaşına dair anlatılanları paylaştı. Kurtuluş Savaşının sadece Türk tarihinde değil aynı zamanda dünya tarihine de geçen ender zaferlerden birisi olduğunu kaydederek, zaferin ne denli zor şartlarda kazanıldığını belirtti. Özellikle gençliğinde cumhuriyet ve kazanımlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ersoy, dedesinin hatırlarını da yaşatmak için uğraş verdiklerini dile getirdi. Söyleşi programı Ersoy ve diğer modaratörlerin katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar