MEB'den yaz tatili kararı!

MEB'den yaz tatili kararı!
Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Bu yıl bir ilk gerçekleştirilecek. 81 il ve 922 ilçede uygulanacak. 17 Haziran'dan sonra başlıyor.

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması adına MEB tarafından birçok proje hayata geçiriliyor. Okul öncesi eğitime erişimden, okullar arası imkan farklılıklarını azaltmaya kadar pek çok farklı proje uygulamaya konuldu. "Kütüphanesiz okul kalmasın projesi" ile de 2021 sonu itibarı ile tüm Türkiye''de kütüphanesiz il kalmadı. Bu yıl ilk kez yaz tatili boyunca kütüphaneler açık kalacak. Ayrıca ücretsiz yaz okulları ile öğrenciler yaz aylarında bilimden sanata, yabancı dilden matematiğe ilgili alanlarına uygun ücretsiz olarak eğitim alabilecekler.

Bakan Özer karar ile ilgili ayrıntıları paylaştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tarihçi bilim insanı Prof. Dr. İlber Ortaylı''nın da katılımıyla 22 bin 450 kitaplı Vefa Lisesi İlber Ortaylı Kütüphanesi''nin açılışını gerçekleştirdi. Özer, açılış töreninde ilk defa tüm Türkiye''de yaz tatili boyunca okul kütüphanelerinin açık olacağını paylaştı

Açılış töreninde yaptığı konuşmada tüm Türkiye''de yaşayan insan hazinelerinin okullarla buluşturulacağını ve gençlerle temas etmesinin sağlanacağını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kütüphaneler ile ilgili yeni bir gelişmeyi duyurdu. 17 Haziran sonrasında kütüphanelerin açık olacağını şöyle anlattı:

"Bildiğiniz gibi, öğrencilerimizi yaz tatilinde de artık bu sene boş bırakmıyoruz. Dört yaz okuluyla öğrencilerimizin yanında olacağız. Bilim yaz okulu, sanat yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu. Ücretsiz bir şekilde tüm öğrencilerimiz gittikleri her yerde bu yaz okullarımızdan yararlanabilecekler. Aynı zamanda öğretmenlerimiz de gittikleri illerde bu yaz okullarına aktif olarak katılabilecekler. Bugün tekrar tüm kamuoyuyla da paylaşmak isterim ki 17 Haziran''dan sonra kütüphanelerimiz ilk defa yazın tüm Türkiye''de açık olacak ve öğrencilerimiz 81 ilde 922 ilçemizde kütüphanelerimizi aktif olarak kullanabilecekler." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar