Masadakiler ağzını açamadı! Meral Akşener son toplantıda ortalığı kasıp kavurdu

Masadakiler ağzını açamadı! Meral Akşener son toplantıda ortalığı kasıp kavurdu
Dün Millet İttifakı liderleri tarafından CHP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda dikkat çeken gelişmelerin yaşandığı iddia edildi. Gazeteci Murat Yetkin, "Akşener, ortalığı kasıp kavurdu" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan hiçbirinin gerekli çoğunluğu elde edememesi nedeniyle 28 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan ile Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ikinci tur yapılacak.

Gazeteci Murat Yetkin, "Kılıçdaroğlu’nun kazanmasının anahtarı Akşener’in elinde" diyerek dikkat çeken bir yazı kalem aldı. Yetkin, "İçeriden gelen bilgiler, Akşener’in ortalığı kasıp kavurduğu yönünde. ‘Ben söylemiştim’den başlayıp ‘Lügat parçalamayı bırakalım’a kadar varan sert çıkışlara ev sahibi Kemal Kılıçdaroğlu dahil diğer katılımcıların fazla karşılık vermediği anlaşılıyor" dedi.

Yetkin, bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Akşener baştan itibaren dolaylı ve doğrudan yollarla Kılıçdaroğlu’nun adaylığına da HDP (daha sonra Yeşil Sol) desteğine de karşı çıktı. Yeşil Sol desteği olmadan Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta yüzde 45 desteğe gelmesinin mümkün olmadığı da söylenebilir. Ama Akşener’in itirazları nedeniyle (Bekir Ağırdır’ın tahminlerine göre en az üçte bir) İyi Partili seçmenin Kılıçdaroğlu’na oy vermediği de söylenebilir.

Millet İttifakı liderleri hem 14 Mayıs hesaplaşmasını yapmak hem de 28 Mayıs’ı nasıl kazanabileceğini konuşmak için 17 Mayıs’ta CHP Genel Merkezi'nde toplandı. İçeriden gelen bilgiler, Akşener’in ortalığı kasıp kavurduğu yönünde. ‘Ben söylemiştim’den başlayıp ‘Lügat parçalamayı bırakalım’a kadar varan sert çıkışlara ev sahibi Kemal Kılıçdaroğlu dahil diğer katılımcıların fazla karşılık vermediği anlaşılıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar