Mansur Yavaş son anket sonuçlarını açıkladı: İki aday arasında büyük fark!

Mansur Yavaş son anket sonuçlarını açıkladı: İki aday arasında büyük fark!
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Görünen o ki dün yayımlanan ankete göre yüzde 14 öndeyiz. Asla rehavete kapılmayacağız" dedi.

Mansur Yavaş, Altındağ'da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katılım gösterdi. Yavaş'ın yanında CHP'nin Altındağ Belediye Başkan Adayı olan Ramazan Değerli de bulundu.

Burada halka seslenen Yavaş, bir belediye başkanının kentin hem annesi hem babası olduğunu ifade eden, "Biz de gençlerimize 'evladımız' diye hitap ediyoruz. Dolayısıyla bir anne, bir baba evladının üzerine nasıl titrerse biz de üstünüze aynı şekilde titredik. Hiç kimseyi ayırmadık. Bir Allah'ın kulu, 'Oy vermedi diye bizi ayırdı' diyemez. Ankara’ya huzur geldi; bu çok önemli, bütün projelerden daha önemli. Bereket geldi. Proje yapıyorum diye Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere yatırmak yerine dara düşen herkesin yanında olmak, esnafın daha iyi çalışmasını sağlamak, sanayicinin daha çok üretmesini sağlamak en büyük görevlerimizden birisidir" sözlerini kullandı.

mansur-yavas-ankette-yuzde-14-ondeyiz-1683-dhaphoto1.jpg

DÜN YAYINLANAN ANKETİN VERİLERİ

Son yayımlanan anketlere de değinen Yavaş, "Görünen o ki dün yayımlanan ankete göre yüzde 14 öndeyiz. Asla rehavete kapılmayacağız. Geçen seçimde kazandık. Ama Belediye Meclis Üyemiz 148 kişi içinde 40 kişide kaldı; civar ilçelerdeki Meclis üyelerinden dolayı. Şimdi benim artık Meclis'te daha fazla Belediye Meclis üyesine ihtiyacım var ki rahat edelim. Ankara halkına daha fazla hizmet edelim. Bunun için bana hayırlı olsuna gelmeyen değil, benim elimi tutacak belediye başkanına ihtiyacım var. Bu nedenle Ramazan Başkanımı mutlaka seçeceksiniz. Belediye Meclisi'yle beraber, Cumhuriyetin kalbi Ankara’nın, Cumhuriyetin kurulduğu yerin Altındağ Belediye Başkanını ve Ankara'nın tamamını Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği, dünyayla yarışan bir başkent yapmak için el ele tutuşmamız gerekiyor. Bunun için de sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ramazan Başkanla beraber 1 Nisan'da Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde hep beraber buluşacağız" diye konuştu.

mansur-yavas-ankette-yuzde-14-ondeyiz-1683-dhaphoto2.jpg

AREA ANKETİ

AREA Araştırma, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ankara için düzenlediği anketin sonuçlarını dün yayınlamıştı.

Ankara merkezli olan şirketin 8-9 Şubat'ta 1.546 kişiyle CATI yöntemiyle yaptığı bu anketin hata payı +/- 2,49 olarak açıklandı.

Buna göre CHP'nin adayı ve mevcut Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 46,9 ile 1. sırada yer aldı. AKP-MHP'nin adayı Turgut Altınok yüzde 34,8 aldı.

İYİ Parti adayı Cengiz Topel Yıldırım ise kararsızlar dağıtılmadan yüzde 1,5 oy alırken Yeniden Refah Partisi yüzde 2, Zafer Partisi yüzde 1 oy aldı. İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel’se yüzde 1,7 puanda kaldı.

Kararsızlar dağıtıldığındaysa şu sonuç çıktı:

Mansur Yavaş (CHP): %54
Turgut Altınok (AKP-MHP): %40.1
YRP Adayı: %2.3
Cengiz Topel Yıldırım (İYİ Parti): %1.7
Bartu Soral (Zafer Partisi): %1.2
Diğer: %0.7

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar