Manisa'da 202 kişi sigarayı bıraktı

Manisa'da 202 kişi sigarayı bıraktı
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa'da tütün bağımlılığıyla mücadele kapsamında yürütülen çabaların meyvelerini verdiğini açıkladı.

Erol Karaca, 2023 yılında 'Başarabilirsin' kampanyası çerçevesinde Manisa'da bulunan sigara bırakma polikliniklerine 3 bin 134 kişinin başvurduğunu belirtti. Bu başvurular sonucunda 202 kişinin sigarayı tamamen bıraktığını dile getirdi.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yapılan açıklamada, dünya genelinde her yıl 7 milyon kişinin sigara nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Uzm. Dr. Karaca, sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararlarına vurgu yaparak, "Ülkemizde en yaygın bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer alıyor. Tütün kullanımı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünyanın en büyük halk sağlığı tehditlerinden biri olarak tanımlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Manisa'da bulunan Hafsa Sultan Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, Merkezefendi, Akhisar Mustafa Kirazoglu, Salihli, Soma, Alaşehir ve Turgutlu Devlet Hastaneleri'nde toplamda 10 Sigara Bırakma Polikliniği'nin olduğunu belirten Karaca, 2023 yılı içinde bu polikliniklere 3 bin 134 kişinin başvurduğunu ve 202 kişinin sigarayı tamamen bıraktığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar