Malatya Yeşilyurt'ta 5 büyüklüğünde deprem! İlk görüntüler geldi

Malatya Yeşilyurt'ta 5 büyüklüğünde deprem! İlk görüntüler geldi
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, saat 08.35'te 5 büyüklüğünde, 7 kilometre derinliğinde bir deprem oldu. Sarsıntı Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da hissedilirken, herhangi bir olumsuzluk ihbarı yapılmadı. Depremin etkisiyle bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

AFAD'dan alınan bilgilere göre; Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 08.55'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre altında meydana gelen deprem çevre illerden de hissedildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depreme ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "#Malatya İli #Yeşilyurt ilçesinde saat 08.35’de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

aw014906-01.jpg

MALATYA BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, deprem nedeniyle bir yıkım ve can kaybının olmadığını açıkladı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Ersin Yazıcı olumsuz bir durumun olmadığını gelişmeleri takip ettiklerini açıkladı. Yazıcı açıklamasında, "Malatya / Yeşilyurt merkezli 5.0 büyüklüğünde yaşanan depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim memleketimizi ve ülkemizi her türlü afetten korusun. Saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar bize gelen olumsuz bir durum yok, taramaya devam ediyoruz. 112'ye bildirilen olumsuz bir durum bulunmuyor. Vatandaşlarımızdan orta hasarlı ve ağır hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

panik-2-001.jpg

panik.jpg

Güne deprem ile uyanan Malatyalılar, kendilerini dışarıya attı. O panik anlar kameralara yansıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar