Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama

Malatya depremi sonrası Naci Görür'den dikkat çeken açıklama
Prof. Dr. Naci Görür, Malatya Yeşilyurt'ta yaşanan 5 büyüklüğündeki depreme dair açıklama yaptı. Görür, "Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel" ifadelerini kullandı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bu sabah saat 08.35'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman’da hissedilen deprem vatandaşlarda büyük bir paniğe neden olurken, yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi.

Naci Görür, sosyal medya hesabından, Malatya Yeşilyurt merkezli depreme ilişkin bir paylaşım yaptı. Yeşilyurt ilçesinde bir süredir depremlerin devam ettiğini belirten Naci Görür, fay hattıyla ilgili bilgiler de verdi.

DAHA ÖNCEDEN TESPİT EDİLEMEMİŞ BİR FAY

Prof. Dr. Naci Görür, Yeşilyurt merkez üssü olarak gerçekleşen depremin fay hattıyla ilgili olarak fayı daha öncesinde haritalarda göremediğini ve tespit edilememiş bir fay olabileceği söyledi.

Görür'ün açıklaması şöyle:

"Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt’ta 5,0 deprem. Bir müddettir Yeşilyurt yöresinde depremler oluyor. Ben bu fayı haritalarda göremeyince daha önceden tespit edilememiş fay mı diye düşündüm. Sanıyorum şimdi bu fayı haritada görebiliyorum. Daha önce söylediğim gibi, Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay. Doğrultu atımlı olmalı. Malatya ve Doğanşehir Faylarına paralel, sevgiyle"

f4rtyl3wwaa2c3t.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar