Mahkemedeki sözleri pes dedirtti: Bıçağın üzerine atlayınca bıçak saplandı

Mahkemedeki sözleri pes dedirtti: Bıçağın üzerine atlayınca bıçak saplandı
Samsun'da içkili restoran çıkışında yaşanan kavgada 1 kişiyi öldüren, 1 kişiyi de bıçakla ağır yaralayan şahsın yargılanmasına başlandı.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, bir içkili restoranın önünde meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle, bir kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan trajik olayın ardından gözler yargı sürecine çevrildi.

2 Eylül 2023 gecesi, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan restoran çıkışında başlayan ve küfürlü bir tartışmayla alevlenen kavgada, Turgut Uzal'ın bıçaklı saldırısı sonucu Ergin Çolak (50) ve Recep İlhan (53) ağır yaralandı. Recep İlhan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından kaçan ve sonrasında polis ekiplerine teslim olan Turgut Uzal, Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten öldürme" ve "ağır yaralama" suçlarından yargılanmaya başladı.

Duruşmada ifade veren Uzal, olay anını anlatırken kendisini savunmaya çalıştı. Uzal, "Kavgada elim kesildi ve refleks olarak elimdeki bıçağı salladım. Recep İlhan üzerime atladığında bıçak ona saplandı. Öldürme kastım yoktu" şeklinde konuştu.

Sanık, olay sonrası yaşadığı panikle olay yerinden kaçtığını ve bir bodrumda saklandığını, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte teslim olduğunu belirtti.

Mahkeme, olaya tanık olanların dinlenmesi, delillerin incelenmesi ve eksik evrakların tamamlanması amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Bu olay, Samsun'da yaşanan şiddet olaylarının ve toplumdaki güvenlik endişelerinin ne denli ciddi boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yargılama sürecinin sonucu, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar