Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Madalyalar - 9 -

24 Ekim 2022''de gerçekleştirilen Para Triatlon Dünya Şampiyonası''nda yarışan sporcumuz Uğurcan Özer organizasyonu 9. sırada tamamladı.

Para Triatlon Dünya Şampiyonası 14 ülkeden 16 sporcunun katılımları ile Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi''de düzenlendi. Pts 5 kategorisi sporcumuz Uğurcan Özer yarışı bisiklette yaşadığı kazaya rağmen 9. sırada tamamladı.

Yarışma sonrasında açıklamalarda bulunan Millî Takım Antrenörü Mert Onaran hedefin Paris olduğunu kaydetti.

Onaran ''''2023 Temmuz ayından sonra başlayacak Paralimpik oyunlar sıralamasında yüksek puan veren yarışlara girmek için dünya sıralamamız büyük önem arz ediyor. Uğurcan geçen yıl 22. olan sıralamasını bu yıl 12. sıraya düşürerek büyük bir gelişim kaydetti. Olimpiyatlarda Pts 5 kategorisinde kıtalarla birlikte 12 sporcu yer alacak. Bizler Paralimpik sıralamada ilk 9 sırada yer alarak direkt katılım sağlamayı hedefliyoruz.'''' ifadelerini kullandı.

Para Halter

24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenmiş olan Para Halter Avrupa Şampiyonası''nın ikinci gününde, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Halter sporcuları toplamda 8 madalya kazandı. Şampiyona statüsü gereği sporcuların kaldırışları dört farklı kategoride değerlendirdi.

Serkan Çakmaz 59 kilo kategorisinde, iki kaldırış toplamında 162 kiloya ulaşarak Avrupa ikincisi oldu. Aynı zamanda sporcumuz 4 farklı kategoride 4 adet gümüş madalya kazandı.

Yasemin Ceylan Baydar ise 67 kilo kategorisinde ilk denemesinde 110 kg, ikinci hakkında ise 111 kg kaldırarak Avrupa 2. oldu. Millî haltercimiz Ceylan 4 farklı kategoride 4 gümüş madalyanın sahibi oldu.

Serkan Çakmaz ise kazandıkları madalyalardan sonra gururlu olduğunu dile getirdi.

Çakmaz ''''4 aylık kamp sürecinde sıkı çalışmalarımızın sonucunda ikincilik nasip oldu. Sonra ki yarışmalarda Allah izin verirse birinci olmak istiyorum. Buradan Muaz başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bana destek veren tüm antrenörler ve camiamıza teşekkürlerimizi sunuyorum'''' dedi.

Dört madalya kazanan bir diğer sporcu Yasemin Ceylan Baydar ''''2007 yılından sonra Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalya almak istiyordum, başlangıcı Avrupa şampiyonasında yaptım. Türk kadının gücünü her yerde göstereceğim'''' diye konuştu.

Şampiyona 26 Eylül''de Haydar Ayar ve Sibel Çam''ın müsabakaları ile devam edildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Para Halter Sporcuları organizasyon sonunda, bireysellerde 13 Altın, 20 Gümüş, 8 Bronz

Takımlarda ise, 1 Altın ve 1 Gümüş toplamda 43 madalya ile noktaladı.

24-29 Eylül 2022 tarihleri arasında Gürcistan''ın Tiflis kentinde gerçekleştirilen bu organizasyona 29 ülkeden 152 sporcu katıldı.

2022 yılının ilk uluslararası olan organizasyona Türkiye para halter takımı 14 sporcu ile katılmış oldu.

Tek Erkek-Kadın, Takım Erkek-Kadın ve Karışık Takımlar olmak üzere 5 kategoride ter döken sporcular organizasyonu 43 madalya ile tamamladı.

Ampute Futbol A Millî Takımı Dünya Şampiyonu...

30 Eylül - 9 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda 24 ülke toplam 80 karşılaşma yaptı. Turnuvadaki toplam 80 maçın 76''sı Riva''da oynanırken, açılış maçına Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu, yarı final maçına Beşiktaş Vodafone Park''ta oynandı ve final maçına Galatasaray Nef Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Müzesinde tek eksik kupa olan Dünya Kupası''nı kazanmak için sahaya çıkan millilerimiz, finalde Angola''yı 4-1 mağlup ederek şampiyon oldu.

Galatasaray Nef stadyumunda millilere zaferi getiren golleri 19. dakikada Ömer Güleryüz, 31 ve 43. dakikalarda Rahmi Özcan, 49.dakikada Serkan Dereli kaydetti.

Ay-Yıldızlılar 2018''de finalde kaybettiği Angola''dan rövanşı aldı. Meksika''nın ev sahipliğini yaptığı 2018 Dünya Kupası''nın finalinde Angola''ya penaltı atışları sonunda 5-4 mağlup olan Türkiye, kendi evinde rövanşı aldı. Ampute Millî Takımı, 2004 ve 2008 yıllarında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası''nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluğu kazanmıştı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala tribünde yerini alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son düdüğün çalması ile birlikte şampiyon olan futbolculara Dünya Kupasını kendi elleriyle sporcularımıza teslim etti.

Millîler koleksiyonuna Dünya Kupası''nı da ekleyerek tarihî bir başarıya daha imza attı

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları