Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Madalyalar -8-

2023 yılının bütün okuyucularımıza sağlık ve huzur getirmesini dilerim. Geçen sene başladığımız engelli sporcularımızın başarılarının bitmediği ve bitmeyeceği ''''Madalyalar'''' başlıklı yazı dizimize devam ediyoruz.

Roma 2022 Dünya Boccia Challenger

7-13 Eylül tarihleri arasında İtalya, Roma Federal Teknik Merkezi Spor Salonunda düzenlenmiş olan organizasyona 20 ülke sporcuları katıldı.

Turnuvanın son gününde BC3 sporcuları Havva Alyurt ve Öner Bozbıyık gümüş madalyanın sahibi oldu. 10 ülkenin 3 farklı grupta yarıştığı, BC3 kategorisi finalinde Brezilya ile karşılaşan milliler maçı 3-2 kaybetti. Temsilcilerimiz tüm organizasyon boyunca Türkiye adına tek madalyayı aldılar. Ödül töreninin ardından konuşan sporcular mutluluklarını dile getirdi.

Havva Alyurt, ''''Çok çalıştık, sene boyu yaptığımız antrenmanların karşılığını aldık. Bizlere inanan başta federasyon başkanımız Muaz Ergezen olmak üzere burada her daim yanımızda olan Ferhat Esatbeyoğlu, Arda Günay, Şefika Kaygusuz, Gamze Ekinci Bostan ve Özlem Yerlikaya ''ya teşekkür ediyorum. İnşallah Paris 2024 Paralimpik Oyunlarında istiklal marşımızı tüm dünya duyacak" ifadelerini kullandı.

Öner Bozbıyık ise Polonya''da kazandıkları gümüş madalyanın ardından tekrar kazanmanın gurur verici olduğunu dile getirdi. Bozbıyık ''''Polonya''da Havva ile Altın alamadık ama çok yaklaştık, burada da aynısı oldu. Paris 2024 Paralimpik Oyunları için tüm ekip kota puanlarını toplamaya devam ediyoruz. Daha sıkı çalışıp bir sonraki finalde gerekeni yapacağız '''' dedi.

Para Yelken Türkiye

Para Yelken Türkiye Şampiyonası 5-11 Eylül tarihleri arasında TBESF ve Sarıçam Belediyesi işbirliği ile yapıldı. Yarışlara farklı illerden 21 sporcu katıldı.

Gençler, Genel ve Erkekler olmak üzere üç kategorilerde yarışan sporcuların aldığı sonuçlar ise şu şekildedir:

Gençler:

1-Büşra Nur Çelik

2-Furkan Erçin

3-Emir Turnacıgil

Erkekler:

1-İbrahim Kalay

2-Atilla Altay

3-Ali Doğan

Genel

1-Miray Ulaş

2-İbrahim Kalay

3-Atilla Altay

Ayrıca şampiyonada verilen en centilmen sporcu ödülünü Yılmaz Kırıt, en genç sporcu ödülünü ise Yiğit Efe Yıldırım kazandı.

Ödül töreninde konuşma yapan TBESF Başkanı Ergezen ''''Nasip olursa her branşımızı en üst seviyeye taşımayı vadetmiştik. Geldiğimiz günden bu yana da tüm branştaki arkadaşlarımızı destekliyoruz. Her gün yaptıklarımızın üstüne koyarak ilerlemeye devam edeceğiz. Yeter ki herkes spor yapsın ve hayata katılsın. Hedefimiz bu. Biliyoruz ki hepimiz birer engelli adayıyız. İnsanlarımızın bu duyarlılığını daha bilinir hale getirmeye çalışıyoruz. Biz insanlarımızla hemhal ve hemdert olmak için yola çıktık. Sporcularımızı tebrik ediyorum, İnşallah çok daha güzel başarıları ülkemize getirirler. Burada ki başarılar bizleri geleceğe dair umutlandırmakta. Bizi burada bir araya getiren tüm sporcu kardeşlerimize, emekçilere, federasyon çalışanlarına ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.'''' ifadelerini kullandı

Tekerlekli Sandalye U23 Dünya Şampiyonası

7-16 Eylül tarihleri arasında Tayland''ın Phuket kentinde düzenlenen Tekerlekli Sandalye Basketbol U23 Gençler Dünya Şampiyonasında, Finalde Japonya''ya 47-52 mağlup olan milliler Dünya İkincisi oldu.

Songkla Üniversitesi Prensi Phuket Kampüsü Spor Kompleksi''nde başlayan final maçına milliler Baran Oğuz, Mahmut Açıkgöz, Rıdvan Aksoy, Mücahit Günaydın ve Bilal Mert Taşoğlu beşi ile başladı.

İlk yarı 22-26 Japonya lehine sonuçlandı. İkinci yarıda farkın kapanmasına izin vermeyen uzak doğu temsilcisi kupanın sahibi oldu.

Finale kadarki tek yenilgisini gruplarda Japonya karşısında alan Türkiye final maçında da galip gelemedi.

Bu mağlubiyet ile 2017''de Kanada''da düzenlenen U23 Dünya Şampiyonasında ikinci olan temsilcimiz bir kere daha dünya ikincisi oldu.

Mücadelede Mücahit Günaydın 20 sayı ve 12 ribaund ile double double yaptı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları