Lütfü Savaş’a gece yarısı telefonu: Özgür Özel’in kurmayları hangi haberi verdi

Lütfü Savaş’a gece yarısı telefonu: Özgür Özel’in kurmayları hangi haberi verdi
CHP’nin Ankara’da gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısında adı okunmayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş‘a gece saat 01.00 civarında Genel Merkez’den telefon geldiği ortaya çıktı.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirsizliği, dünkü aday tanıtım toplantısında yaşanan gerginlikle bir kez daha gündeme geldi. Partinin mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ı aday gösterip göstermeme konusundaki kararsızlığı devam ederken, dünkü aday tanıtım toplantısında Savaş’ın ismini okumadı.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, CHP'nin yerel yönetimlerden sorumu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek aday tanıtım toplantısından hemen önce Ankara'da bulunan ve tanıtımın yapılacağı toplantı spor salonuna gitmek için hazırlık yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı telefonla arayarak "Bugün sizin adaylığınız açıklanmayacak. Son yapılan anketlerde oy oranınızın düşük olduğu anlaşıldı. Genel Başkanımız sizinle konuşmak istiyor" dedi.

Saat 13.00 civarında Savaş telefonla Genel Başkan Özgür Özel'i aradı ancak görüşmeyi gerçekleştiremedi. Hatay ilçe ve belde belediye başkan adayları salonda yerlerini alırken Lütfü Savaş ise gelişmelerden dolayı son derece rahatsız ve gergin olduğu için salona gitmeme kararı aldı.

Son dönemlerde aday yapılıp yapılmayacağını konusunda tartışma odağı haline gelen Savaş'a başka siyasi partilerden de adaylık teklifinin gelebileceği yakın çevresi tarafından aktarıldı. Bir kaynak da 'aday listelerinin YSK'ya verileceği saate kadar Savaş'ın durumunun belirsizliğini koruyup, başka partiden adaylık için başvuruya zaman bırakmamak için bir taktik olarak uygulanacağı' yorumunu yaptı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar