90 bin lira cezası var! Bunu yapan ev sahipleri şimdi yandı

90 bin lira cezası var! Bunu yapan ev sahipleri şimdi yandı
Bekara ev vermeyen ev sahiplerinin ödeyeceği ceza miktarı dudak uçuklattı. Kiracılara ayrımcılık yaparken iki kere düşünün!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara her gün bir yenisi eklenmeye devam ederken kiracı seçerken bekar olması şartını koyan ev sahiplerinin cebini yakacak bir karar alındı.

Ankara’da B.C.H isimli bir kişi internette gördüğü kiralık ev ilanı için başvuru yaptı ancak ev sahibinin şoke eden bir duyumu ile karşılaştı. Ev sahibi bekar olan birine evini vermek istemediğini belirtti.

kayseri-bina-yonetim-sirketleri-1400x788.jpg

Söz konusu olayın ardından kendisine ayrımcılık yapıldığını iddia eden B.C.H. TİHEK'e başvuru yaptı ve emlakçı ile olan yazışmalarını da dosyaya delil olarak sundu.

nzu1njuwmt-o-ilde-30-adet-31-daire-satiliyor-ev-almak-isteyenler-aman-bu-tarihi-kacirmayin.jpg

90 BİN TL’YE KADAR PARA CEZASI VAR

Yazışmaların emlakçının “Bekar olmasın” dediği ortaya çıktı. Başvuruyu karara bağlayan TİHEK, ev sahibine "ayrımcılık yasağını" ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 TL idari para cezası kesti. TİHEK, bu gibi durumlarda ‘ayrımcılık yasağının’ ihlal kararı alırsa, ihlali yapan kişiye 90 bin TL’ye kadar para cezası kesilebiliyor.

h.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar