Ligin en skoreri oyuncusu! Ebrar Karakurt'un yeni takımı belli oldu

Ligin en skoreri oyuncusu! Ebrar Karakurt'un yeni takımı belli oldu
Novara'nın kulüp başkanı, ligin bu sezonki en skorer ismi olan yıldız voleybolcu Ebrar Karakurt'un yeni takımını açıkladı. Ebrar Rus takımıyla anlaştı...

Igor Gorgonzola forması giyen Ebrar, takımının Bergamo ile oynadığı maça ''disiplin sorunu'' gerekçe göserilerek ilk 6''da başlamadı. Mücadelenin ardından Novara''nın kulüp başkanı Giovanna Saporiti, Ebrar''ın durumu hakkında açıklamada bulundu.

Ebrar''ın son dönemde düşüş yaşadığını belirten Saporiti, "Bir takımın sorunları için tek bir oyuncuyu suçlamak asla hoş değil, ancak son dönemde çok düştüğünü herkes görüyor. Dezavantajı ise kendimizi bundan mahrum edemeyiz, Ebrar hala ligin en skorer oyuncusu ve maç başına neredeyse 20 sayı üretiyor. Sadece iyi yönetilmesi ve idare edilmesi gerekiyor diyelim" dedi. 

RUSYA İDDİALARINI YALANLAMADI

F5 Haber''in haberine göre; Novara''nın başkanı ayrıca Ebrar''ın yeni sezondaki adresini de resmen doğruladı. Milli yıldızın Rus takımı Lokomotiv Kaliningrad''a gideceği yönündeki iddialarla ilgili Saporiti, "Haber doğru, neden inkar edeyim? Ama onun dikkatini dağıtan şeyin bu olup olmadığını bana sormayın" ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMESİ BİTİYOR

Novara forması ile geçirdiği iki sezonun ardından Ebrar''ın sözleşmesi bu yıl Haziran ayında sona eriyor.

LİGİN EN SKORERİ OYUNCUSU

Ebrar Karakurt, İtalya Ligi''nde sayı kraliçeliği yarışında  Imoco Volley Conegliano''nun yıldızı eski VakıfBank''lı Isabelle Haak ile çekişiyor. İsveçli pasör çaprazı bulduğu 324 sayı ile en skorer listesinde üçüncü sırada yer alıyor. Ebrar ise toplamda 353 sayıya ulaşarak sayı kraliçeliğinde zirvede yer alıyor.

DİSİPLİN SORUNU BAŞINA İŞ AÇTI: İLK 6''YA GİREMEDİ

Geçtiğimiz hafta ligde Bergamo ile karşı karşıya gelen Novara''da beklenenin aksine Ebrar Karakurt ilk 6''da başlamadı. Herhangi bir sakatlığı olduğu belirtilmeyen Ebrar ile ilgili kulüp açıklama yaptı. Teknik heyet ve yönetimin ortaklaşa aldığı karar sonrası Ebrar''ın ''disiplin sorunları'' nedeniyle ilk 6''nın dışında kaldığı belirtildi. Ancak Ebrar, Bergamo''nun kazandığı ilk sette Stefano Lavarini tarafından oyuna sokuldu.

VAKIFBANK MAÇINDA YILDIZLAŞTI

Ebrar Karakurt, takımının Şampiyonlar Ligi''nde VakıfBank''ı 3-1 mağlup ettiği maçta sergilediği performansla yıldızlaşmıştı. Novara kentindeki Pala Igor Gorgonzola Spor Salonu''nda oynanan müsabakayı 19-25, 25-17, 22-25 ve 23-25''lik setlerle 3-1 kazanan Novara''da Ebrar 20 sayı üretti.

Karşılaşma öncesinde Türkiye''de meydana gelen deprem felaketi sebebiyle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulurken, VakıfBank oyuncuları ve teknik ekibi sahaya Türk bayrağı ile çıktı.

TÜRKİYE''YE GERİ DÖNECEK Mİ?

Öte yandan milli voleybolcu Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından soruları yanıtladı. Ebrar Karakurt, "Türkiye''ye dönmeyi düşünüyor musun?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Zaman neyi gösterir bilemeyiz fakat yurt dışında oynama deneyimini seviyorum. Kısa vadede Türkiye''de oynamak gibi bir planım yok. Milli takımda buluşuyoruz zaten biraz özlem iyidir" 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar