Leyla Zana'dan AKP'ye İstanbul jesti: Belediye seçimleri için sahalara indi

Leyla Zana'dan AKP'ye İstanbul jesti: Belediye seçimleri için sahalara indi
Eski HDP Milletvekili Leyla Zana, DEM Parti'nin Diyarbakır'da seçim çalışmasına katılarak İstanbul’daki seçmenlere DEM Parti’ye oy verin çağrısında bulundu.

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, ülkenin siyaset gündemi epey hareketli. Özellikle seçimin en kritik kentlerinden olan İstanbul’da yarışı kimi kazanacağı büyük merak uyandırıyor. CHP ile AKP arasında kıyasıya mücadelenin olduğu şehirde, DEM Parti kritik parti konumu taşıyor. Bu noktada DEM Parti ile CHP arasında iş birliği yapılması beklenirken, yıllar sonra siyaset sahnesine dönen eski HDP Milletvekili Leyla Zana'dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

“BUNDAN SONRA İRADEMİZİ KENDİMİZ İÇİN KULLANACAĞIZ”

Diyarbakır'da Nevruz kutlama etkinliğine katılan Zana, burada yapığı konuşmada, “Seçim yaklaşıyor. Sadece belediye başkanı seçmiyoruz. CHP, AK Parti ve MHP diyor ki, bizim Kürtlere yaptıklarımıza Kürtler razı ki, iradelerini bizimle paylaşıyorlar. Biz de diyoruz ki “hayır”, biz bundan sonra irademizi kendimiz için kullanacağız" ifadelerini kullanmıştı.

“KİMSENİN ARKASINDAN GİTMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismini vermeden “Biz milletin hizmetkarıyız” sözlerine atıfta bulunan Zana, “Bu sözü de bizden öğrenmişler. Biz ilk kez konuşmalarımızda bunu kullandık. Ben inanıyorum ki halk kendi iradesine sahip çıkacaktır. Bir kez daha Kürtler olarak el ele, omuz omuza vererek, irademizi bir yapalım. Siz bunu yaparsanız, inanın ki barışın yolu da açılacaktır. Kıymetiniz de olacaktır. Herkes diyecek biz nasıl onların desteğini alabiliriz. Kimse bize diyemez; ‘tıpış tıpış oy kullanacaksınız.’ Onlar diyor ki biz ne söylersek Kürtler arkamızdan gelecek. Ama biz diyoruz ki kimsenin arkasından gitmiyoruz. Birlikte başaracağız” demişti.

ZANA DİYARBAKIR’DAN SESLENDİ

Yaşananların ardından DEM Parti adına seçim çalışmaları yürüten Zana, dün Diyarbakır'da İstanbul seçimlerine ilişkin çağrıda bulundu.

Diyarbakır'dan İstanbul'da oy verecek DEM Partili seçmenlere seslenen Zana, "İstanbul, bir müjde bekliyor bu insanlar. Sen en büyük Kürt şehrisin. Tüm herkesin gözü İstanbul'da. İradenin bulanmaması için berrak bir şekilde sandığa yansımasını sağla İstanbul. Günübirlik çıkarları, popülist politikaları değil, bu halkın ve Türkiye halklarının ortak iradesini sandığa yansımasını sağla İstanbul " diye konuştu.

Zana konuyla ilişkin olarak şunları söyledi:

“Burada dağların eteklerinden bütün renkleriyle, halklarıyla, özerklikleriyle İstanbul’a sesleniyorum. İstanbul, bir müjde bekliyor bu insanlar. İstanbul, sen en büyük Kürt şehrisin. Özerk bir ana gibi kulaklarını açtın Kürtlere. Çocuklarını, ekmeğini, yarınını korumak için, yaşatmak ve yaşamak için bu toprakları terk edip gelenlere analık ettin. Bu ülkede demokratik, özgür yaşama katkı sun İstanbul. Bu emekler kutsaldır. Bu kutsal emeklerin yaşamasını sağla. Kürtler yarının, birlikte yaşamanın umududur. Tüm herkesin gözü nasıl bölgedeyse buranın gözü de İstanbul’da. Buradaki dinamik güçle buluşacak mısın İstanbul? Bu halk seninle birlikte yarını övmek istiyor. İstanbul! İradenin bulanmaması için berrak bir şekilde sandığa yansımasını sağla İstanbul. Günübirlik çıkarları, popülist politikaları, birilerine endeksli umutları değil, bu halkın ve Türkiye halklarının ortak iradesini sandığa yansımasını sağla İstanbul. Çocuklarımız çok çekti. Hayatı bize zindana çevirdiler. Bütün kimlikler, farklılıklar birbirini kapsayarak yarınları birlikte örmek için 100 yıldır biz çabaladık, şimdi onları ortaklaştıralım.”

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar