Faizler ne zaman silinecek?

Faizler ne zaman silinecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Kabine Toplantısı'nın ardından KYK borçlarından alınan faizlerin sıfırlanacağını açıklamıştı. KYK düzenlemelerinin ne zaman silineceği de belli oldu.

FAİZLERİN NE ZAMAN SİLİNECEĞİ BELLİ OLDU

Son dönemde gündemin ilk maddesi haline gelen KYK borçlarına yönelik olarak düzenleme son Kabine Toplantıs''nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın açıklamasının ardından yapılacak olan yeni düzenlemeyle sadece ana paranın alınacağı ve faizlerin kaldırılacağı duyurulmuştu. Erdoğan''ın açıklamasının ardından merak konusu haline gelen faizlerin ne zaman silineceği sorusu da cevap buldu. 

Sabah Gazetesi''nin haberine göre öğrencilerin almış olduğu kredilerdeki faizlerin silinme işlemleri yapılacak olan yasal düzenlemelerden sonra başlayacak. Yasanın yürürlüğe girmesiyle sadece anapara ödenecek ve faizler silinecek. Konuyla ilgili olarak il ve ilçe müdürlüklerine talimat gönderildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde açıklama yapacak. Yapılacak olan düzenlemeyle 26 milyar liranın üzerinde bir yük borçluların üzerinden kalkacak. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar