Kuryeler reflektif yelek giyecek numaralandırılacak

Kuryeler reflektif yelek giyecek numaralandırılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, motokuryelerin üzerinde “Kurye” yazan reflektif yelekleri giydirileceğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerin faaliyetlerini daha düzenli ve güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri amacıyla yeni bir düzenleme öngörüldüğünü açıkladı. Buna göre, motokuryelerin üzerinde "Kurye" ifadesinin yer aldığı reflektif yelekler giymeleri ve bu yeleklerde yetkilendirilen firmalara verilen U-Net numaralarının yer alması planlanıyor.

Uraloğlu, Bağımsız Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın motokuryelerle ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, planlanan yönetmelik değişikliğinde motokurye faaliyetinde bulunanların reflektif yelek kullanma zorunluluğu getirileceğini belirtti.

Yeleklerde "Kurye" ibaresinin bulunması ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yetkilendirilen firmalara verilen U-Net numaralarının yer almasıyla birlikte, sektörde şeffaflığın artırılması ve denetimlerin etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Uraloğlu, mevzuat çerçevesinde yapılacak düzenlemeyle birlikte kurye işletmecilerinin hak ve yükümlülüklerinin net bir şekilde belirleneceğini ifade etti. Bu düzenlemenin motokuryelerin güvenliği ve trafikteki etkinliğini artırmayı amaçladığı belirtilirken, sektörde düzenin sağlanması ve tüketicilere daha güvenilir bir hizmet sunulması hedefleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar