Kuran yakma eylemlerinin arkasından her gün canlı canlı gelen paralar çıktı

Kuran yakma eylemlerinin arkasından her gün canlı canlı gelen paralar çıktı
İsveç'te neredeyse rutin hale getiren Kur'an yakma eylemi gerçekleştiren Irak asıllı mülteci Salwan Momika, çirkin saldırıyı “para kaynağı” haline getirdi.

SİNAN ŞAHİN/GÜNBOYU

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e ve müslüman dinine yaptığı saygısızlıkla anılan Irak asıllı mülteci Salwan Momika, İsveç Haber ajansı TT’ye konuştu. Momika, sosyal medyada yaptığı canlı yayınlar sırasında “para kazandığını” kabul etse de bu işi para için yapmadığını iddia etti.

Momika, ayrıca sosyal medya üzerinden İslam’ı ve bazı Müslüman liderleri eleştiren videolar da yayınlıyor.

Momika’nın videoları milyonlarca izleyiciye ulaşırken, destekçileri kendisine uygulamada “elmas” adı verilen binlerce hediye gönderiyor. Momika, nakit parayla değiştirilebilen bu hediyelerden canlı yayın başına 3 bin İsveç Kronu’na (yaklaşık 7500 lira) kadar kazanabildiğini söyledi.

EN SONUNDA YUMRUK YEDİ

Diğer yandan Momika, önceki gün öğle saatlerinde ülkenin doğusundaki Södertalje kentinde boks eldiveni giyen bir kişinin saldırısına uğradı. Çevredekiler tarafından kaydedilen görüntülerde, boks eldivenli gencin Momika’ya yumruk ve tekme attığı, Momika’nın ise kendisini bir işletmenin reklam tabelasıyla savunmaya çalıştığı görüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar