Böyle tuvalet olur mu? Amsterdam'da sokak ortasındaki açık tuvaletler tartışma yaratacak cinsten

Böyle tuvalet olur mu? Amsterdam'da sokak ortasındaki açık tuvaletler tartışma yaratacak cinsten
Amsterdam'da tuvalet sorununu gidermek için uygulanan sokak pisuvarları görenleri şaşkına çeviriyor. Pisuvarların etrafında bir perde bile olmaması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

DAMLA BAYLAN/GÜNBOYU

Neredeyse birçok konuda bağımsızlığını ortaya koyan Hollanda'dan yeni bir olağandışı yöntemle şaşırtıyor. Amsterdam'ın çeşitli yerlerine kurulan bu pisuvarların etrafında bir perde bile olmaması, gündem yarattı.

Amsterdam'da yer alan sokak pisuvarları, ülkenin tuvalet sorununu çözmek için uygulanan bir yöntem. Kulağa mantıklı gibi gelse de pisuvarların etrafında bir perde bile olmaması, görenleri şaşırtıyor.

1.jpg

Halkın su kanallarına veya sokaklara tuvaletini yapması ülkenin yaygın bir sorunu ve para cezaları buna engel olamıyor. Üstelik her yıl birçok insan su kanalına tuvaletini yaparken düşerek hayatını kaybediyor. Hükümet bu sorunu gidermek için sokaklara pisuvarlar yaptırdı. Fakat pisuvarların etrafında bir perde olmaması tartışma yarattı.

2.jpg

Ülkede standart umumi tuvaletler de var ancak sayıları çok yetersiz ve birbirlerine uzak şekilde konumlandırılmış durumda. Bununla beraber hükümet, hırsızlık sorunuyla uğraşmamak için tuvaletlerde nakit para kabul etmiyor ve tuvalet sisteminin zaman zaman kredi kartını okumaması sorunu daha da büyütüyor.

3.jpg

Sokak pisuvarları, sorunu tam olarak çözmese de büyük kolaylık sağlıyor. Ancak hükümet, kadınların ayrımcılık suçmalamasıyla karşı karşıya. Ülke kültürü kapsamında normal olarak görülüyor ancak yine de pisuvarlarda el yıkamak için bir bölüm olmaması da dikkat çekici.

4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar