Kulisleri hareketlendirecek gelişme! Ümit Özdağ’dan Meral Akşener hamlesi

Kulisleri hareketlendirecek gelişme! Ümit Özdağ’dan Meral Akşener hamlesi
Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalar hız kazanırken partilerdeki ittifak tartışmaları da hala sürüyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ittifak çağrısında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı ümit Özdağ’dan yeni bir hamle geldi.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte partiler, seçim hazırlıklarını hızlandırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçim stratejileri, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gerçekleştirdiği görüşmeyle merak konusu oldu.

Aytunç Ürkmez'in Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Akşener ve Özel arasındaki bu görüşme, "yerel seçimlerde iş birliği olacak mı?" sorusunu gündeme getirdi. Bu görüşme sonrasında Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden bir paylaşımda bulundu ve Akşener ve Özel'in görüşmesine tepki gösterdi.

Özdağ'ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Sayın Akşener'in, Atatürk çizgisinde ve Türk milliyetçiliği temelinde Zafer Partisi'nin savunduğu devlet felsefesine karşı HDP'nin federasyon ve bölünmeyi destekleyen politikalarını benimsemiş bir Özel ile buluşacağı açıklandı.

Özel'in ziyareti öncesinde, terörle mücadelede kayyum atanan belediye başkanlıklarını 'Kürt seçmenin' hakkının gaspı olarak nitelendirmesi oldukça tehlikeli bir adımdır. Özel, yarın HDP ile yeni bir ittifak için Akşener'den destek isteyecektir. Özellikle Ankara ve İstanbul için CHP'nin İYİ Parti'yi desteklemesi karşılığında yardım talep edecektir.

Sayın Akşener, 2019 yerel seçimleri öncesinde CHP ile ittifak yapmama konusunda uyardım ve bu ittifakın İYİ Parti'yi HDP ile birleştireceğini dile getirdim. Ancak uyarılarım dikkate alınmadı ve bu ittifak Cumhur İttifakı'nın oluşumuna katkı sağladı.

Geçmişte Kars'ta yapılan seçimlerde İYİ Parti'nin adayını geri çekme konusunda uyarılarda bulundum; fakat uyarılara rağmen aday geri çekilmediği için HDP seçimi kazandı. Bu durumda Akşener, seçim sonrası İYİ Parti'nin yerel seçimlerden çıkmadığını ifade etti. 2023 seçimlerine yönelik olarak Zafer Partisi, Nisan 2022'de Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. Akşener'in aynı kararı 9 ay sonra almasına rağmen CHP'nin karşı çıkması üzerine Mansur Yavaş'ı ortak aday gösterme önerisini reddetti.

Akşener, İYİ Parti'nin samimi Türk milliyetçisi, Atatürkçü ve vatansever seçmenlerini HDP ile ittifak içine sürüklememeli, aynı zamanda Cumhur İttifakı karşısında çaresiz bırakmamalıdır. Akşener'in Cumhur İttifakı'nın yeniden oluşmasına katkı sağlaması büyük bir sorumluluktur. Türk milliyetçisi seçmen gücünün birleşerek ikili kutuplaşmayı dağıtacağı Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı, siyasete yeni bir soluk getirebilir.

Zafer Partisi olarak bu konuyu uzun süredir değerlendiriyoruz ve bir ittifak teklifi sunmayı planlıyorduk. Ancak CHP'nin ziyareti ve baskılar nedeniyle bu konuda erken açıklama yapma gereği duyduk. Akşener'e bir ittifak teklifinde bulunduktan sonra şimdi randevu talebinde bulunuyoruz."

Bu açıklamaların ardından Zafer Partili yetkililer, Türk milliyetçisi seçmenin yaklaşık yüzde 30-35'lik bir bandında olduğunu ve bu durumun Türk siyasetine yeni bir soluk getirebileceğini ifade etti. Ayrıca, "Türkiye'yi yönetme hakkı Türk milliyetçilerine aittir"


YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar