Cumhurbaşkanı Erdoğan Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı! Kemalizm virüstür demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Selman Öğüt’ü rektör olarak atadı! Kemalizm virüstür demişti
Selman Öğüt, canlı yayında dile getirdiği "Kemalizm virüstür" sözleriyle büyük tartışma yaratmıştı. Bu tartışmaların ardından, Selman Öğüt'ün İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanması gündem oldu.


Erdoğan'ın imzasıyla 4 bakanlığa başmüfettişlik atanması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'na vergi başmüfettişi ataması gerçekleşti. Aynı zamanda 4 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Canlı yayındaki tartışmada "Kemalizm virüstür" ifadeleriyle gündeme gelen Selman Öğüt, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atandı. Öğüt, "Pelikan Grubu"na ait olduğu iddia edilen gazeteciler arasında bulunuyor ve medyada Hilal Kaplan'ın eski eşi Süheyb Öğüt'ün kardeşi olarak tanınıyor.

Atama yapılan diğer üniversiteler ve rektörleri şu şekilde: Antalya Belek Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi'ne Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Okan Üniversitesi'ne ise Prof. Dr. Güliz Muğan atandı. Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Zeki Ertem görevden alındı.

SELMAN ÖĞÜT KİMDİR?

Selman Öğüt, daha önce Haber Global'de Erhan Ertürk'ün sunduğu 'Müzakere' programında kullandığı "Kemalizm virüstür" ifadesiyle dikkat çekmişti. Ayrıca, programda "Atatürk devrimlerini tartışmaya açıyorsunuz bugün. Geri gelsin mi hilafet?" sorusuna sessiz kalmıştı ve "Mustafa Kemal Atatürk şu anda olsa, bu devirde yaşasa Tayyip Erdoğan'ı desteklerdi" şeklinde bir iddia ortaya atmıştı.

Selman Öğüt, lisans eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı. Araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak çalıştığı dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzmanlık yapmış ve BM Güvenlik Konseyi'nin Yeniden Yapılandırılması ve Uluslararası Örgütlerin Sorumluluğu adlı kitapları kaleme almıştır.


YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar