Kriz Kahini Nouriel Roubini’den korkutan uyarı! Petrole dev zam yolda!

Kriz Kahini Nouriel Roubini’den korkutan uyarı! Petrole dev zam yolda!
ABD başlayan küresel krizi iki yıl önce tahmin eden Kriz Kahini Nouriel Roubini, İsrail-Filistin savaşının ardından piyasaları uyardı.

2008 Küresel Finans Krizi'ni iki yıl öncesinden bildiği içi ‘Kriz Kahini’ olarak adlandırılan ünlü ekonomist Nouriel Roubini, İsrail-Filisitn savaşının ardından petrol piyasasına ilişkin konuştu.

Yatırımcıların İsrail'in Gazze'ye girip Hamas'ı yenmesini beklediğini belirten kriz kahini Roubini “İran ve Lübnan işin içine girebilir ve Körfez petrol arzı sekteye uğrayabilir” dedi.

roubini-eg2g.jpg

Roubini, yatırımcıların İsrail-Hamas savaşının daha geniş bir bölgesel çatışmaya dönüşme riskini tam olarak fiyatlandırmadıkları uyarısında bulundu.

Roubinİ "İsrail'in Gazze'yi işgal ettiği, olayların çirkinleşeceği ancak çatışmanın kontrol altında tutulduğu bir temel senaryo fiyatlanıyor. Bu yüzden petrol fiyatları çok fazla yükselmedi" diye konuştu.

Roubini, İran ve Lübnan'ın da olaya dahil olması durumunda Körfez'den petrol arzının kesintiye uğrayacağını ve petrol fiyatlarında bir sıçrama olacağını belirterek, "O zaman ekonomik etki çok büyük olur. Yükselen petrol fiyatları stagflasyonist bir şok yaratabilir. Bu temel senaryo değil, ama bu bir risk" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar