Kritik tarih açıklandı! Elektriğe dev zam geliyor

Kritik tarih açıklandı! Elektriğe dev zam geliyor
Sektörel kaynaklar kilovatsaat başına net enerji maliyetinin 1.75 TL’yi geçtiğini belirterek "Nisan ayında zam bekliyoruz. Aksi halde temmuz ayında çok yüklü zam yapılacak" denildi.

TARİH AÇIKLANDI! ELEKTRİĞE DEV ZAM GELİYOR

Peş peşe gelen zamlar Türk insanına kabus yaşatmaya devam ederken, bir kara haber de elektrikten geldi. Halkı sokağa döken elektrik zammından sonra konut ve tarımsal sulamada KDV yüzde 18''den yüzde 8''e indirilirken, yüzde 50''lik düşük kademeli yılbaşı zammının sınırı tek zamanlı aboneliği olan meskenlerde günlük 7 kilovatsaatten (kWh) 8 kWh''ye, aylık 210 kWh''den 240 kWh''ye yükseltilmişti.

Yeniçağ''da yer alan habere göre, sektörel kaynaklar Nisan ayında en az yüzde 20 zam beklediklerini açıkladı. Önemli bilgi de paylaşan aynı kaynaklar "Vergi hariç diğer giderlerle birlikte elektriğin kilovatsaat (kWh) başına maliyeti 1.75 TL’yi geçti.  Vergi hariç diğer giderlerle birlikte bu rakam 2 TL’yi aştı. Tüketici ise elektriği 2 TL''nin altında tüketiyor" dedi.

Meskenlere zam yapılmayıp sanayi ve tarımsal tüketime zam yapılması durumunda ise bu oranın yüzde 40’ı aşacağını belirten sektörel kaynaklar "Zamlar nisan ayında yapılmazsa. Temmuz ayında yüzde 100 zamla karşı karşıya kalanabilir. Şu anda mesken abonelerinin diğer tüketici grupları tarafından sübvanse ediliyor. Bu durum böyle sürdürüleme. Görevli tedarik şirketleri kanunen zarar ettirilemez” dedi.

Meskenleri sübvanse eden ticarethanelere kWh satış fiyatının 1.890 TL olduğunu aktaran sektörel kaynaklar, bunun elektrik üretim maliyetini kurtarmadığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar