Ocak ayında, Bitcoin, Ethereum ve Kripto piyasalar sert geriledi

Ocak ayında, Bitcoin, Ethereum ve Kripto piyasalar sert geriledi
Fed Başkanı Jerome Powell'ın, 22 bin doların altına gerileyen Bitcoin bu sabah yaklaşık 3 ayın ardından ilk kez 20 bin doların altını gördüğünü ifade etti.

ABD’de iki finans kurumunun yaşadığı problemlerde, Wall Street’te ve kripto varlık piyasalarında endişe yarattı.

Ocakta yaklaşık yüzde 40’lık bir ralliyle yükselen Bitcoin, son günlerde yaşanan gelişmelerle geriledi. Fed Başkanı Powell’ın ABD Senatosu''nda yaptığı konuşmada şahin tonun öne çıkmasıyla Bitcoin, Ethereum ve altcoinlerde satış ağırlıklı bir seyir izlendiği belirtti.

İlk olarak kripto piyasalara odaklı faaliyet gösteren Silvergate Capital Çarşamba günü operasyonlarını sonlandırmayı ve bankasını tasfiye etmeyi planladığını açıklamıştı. Şirket bünyesindeki tüm mevduatları tam olarak geri ödemeyi planladığını da bildirmişti.

ABD’nin en büyük kripto odaklı bankası haline gelen Silvergate’in elinde 14 milyar dolara ulaşan bir mevduat bulunuyordu. Ancak FED’in agresif faiz artışlarının yanı sıra FTX’in Kasım ayında yaşadığı çöküş bankada önemli bir hasara neden oldu.

13 OCAK’TAN İTİBAREN KRİPTO PARADA İLK DÜŞÜŞ

Bitcoin bu sabah 13 ocaktan bu yana ilk kez 20.000 doların altına geriledi. Dünyanın en büyük kripto parası TSİ 8.00 itibarıyla günlük yüzde 8.4''lük değer kaybıyla 19.910 dolara kadar düştü. Diğer yandan benzer şekilde Ethereum da bugün yüzde 7.9 gerileyerek 1.417 dolara geriledi.

Bitcoin''deki sert gerileme piyasa genelinde yayıldı. Binance Coin günlük %6, Ripple %3.7, Cardano (ADA) %3.4, Polygon % 4.7, Dogecoin ise % 8.5''lik düşüşler yaşandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar