Kripto para dolandırıcılığında savcılardan SBF yorumu: ‘Dünyaya yalan söyledi’

Kripto para dolandırıcılığında savcılardan SBF yorumu: ‘Dünyaya yalan söyledi’
ABD savcıları, Sam Bankman-Fried’ın duruşmasının ilk gününden itibaren yalan söylediğine dair önemli iddialar ortaya attı.

Savcılar, FTX kurulurken Sam Bankman-Fried’ın tüm yaşananlar hakkında Dünya’ya yalan söylediğine dikkat çekerek, gerçekleri yalnızca yakın çevresine anlattığını iddia etti. ABD’li bir avukat yardımcısı Nathan Rehn, SBF’nin müşteri varlıklarını kendi hayatını finanse etmek için kullandığını dile getirdi.

“KÖTÜ ADAM GİBİ LANSE EDİLDİ”

Savcılar, Alameda Research’te CEO olarak görev yapan ve eskiden SBF’nin partneri olan Caroline Ellison’ın da olup bitenlerin farkında olduğunu iddia etti. Ellison, eski FTX yetkililerinden Gary Wand ve Nishad Singh ile birlikte tanık olarak ifade verecek.

Sam Bankman-Fried’ın Rehn’in konuşması sırasında ifadesiz kaldığı ifade edildi. SBF’nin avukatları, Rehn’in müvekkillerini çizgi filmlerde yer alan bir “kötü adam” gibi tasvir ettiğini söyledi.

Sam Bankman-Fried’ın avukatları şu ifadeleri kullandı:

“Kanıtlar size çok daha farklı şeyler gösterecek. Sam çok çalıştı, içki içmedi, parti yapmadı ve MIT’ye gitti. Sam’in kimseyi dolandırma gibi bir niyeti yoktu. Herhangi bir hırsızlık olayı gerçekleşmedi”

Avukat Cohen, şirketin bu duruma düşmesine sebep olarak kripto para piyasalarında yaşanan krizi gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar