Kiev düşü sükûtu hayale uğradı: Ruslar doludizgin Donbas’a ilerliyor!

Kiev düşü sükûtu hayale uğradı: Ruslar doludizgin Donbas’a ilerliyor!
Kiev çevresinde istediğini alamayan ve Donbas’a yoğunlaşacağını açıklayan Rusya, askeri hareketliliğini sürdürüyor. Çok sayıda askeri aracın Donbas'a yol aldığı öğrenilirken, Zelenskiy, Rusya’nın on binlerce asker topladığını belirtti.

RUSLAR DOLUDİZGİN DONBAS'A İLERLİYOR!

Ukrayna topraklarındaki Rus işgali devam ederken, büyük bir direnişle karşılaşan Rusya, kuzey bölgeleri ve Kiev çevresinde istediğini alamayınca yönünü Donbas’a çevirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusunun yeni saldırısı için on binlerce askeri bir araya toplandığını söyledi.

Donetsk bölgesinin bir kısmında bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, operasyonlarını "yoğunlaştıracaklarını" belirtti. Puşilin, Donbas’ta şimdiye kadar 5 bin kişinin hayatını kaybetmiş olabileceğini de itiraf etti ancak bu durumdan ötürü Ukrayna güçlerini suçladı.

Öte yandan Çeçenistan''ın tartışmalı lideri Ramazan Kadirov da, Rusya''nın Ukrayna''da sadece kuşatma altındaki Mariupol’e saldırmayacağını, Kiev ve başka şehirlerin de hedef alınacağını öne sürdü. Kadirov''a bağlı birliklerin Mariupol''de olduğu biliniyor.

‘SON SAVAŞIMIZI VEREBİLİRİZ’

Rusya’nın tamamen çevrelediği Mariupol’de direnişlerini sürdüren Ukraynalı askerlerden duygu dolu bir açıklama yapıldı. Askerlerin Facebook üzerinden yaptıkları paylaşımda, “Bugün son savaşımızı verebiliriz” dedikleri görüldü. 36. Piyade Taburu’nun mühimmatlarının bittiği öğrenilirken, askerler, “Bu, bazılarımız için ölüm, bazılarımız için tutsaklık anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar