Kraliyet ailesini çıldırtan gelin

Kraliyet ailesini çıldırtan gelin
Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Netflix'te yayınlanan belgeseli İngiltere'de bomba etkisi yarattı. Kral Charles başta olmak üzere bütün Britanya Kraliyet Ailesi'ni çıldırtan belgeselde özellikle Buckingham Sarayı'na gelin olarak gelen Meghan Markle'ın söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil!

Britanya Kraliyet Ailesi''nin Kralı Charles ve Prenses Diana Spencer''ın oğlu olan Prens Harry, 2018 yılında hayatını Amerikalı oyuncu Meghan Markle ile birleştirmişti. 2019 yılında bir çocuk sahibi olan çift evlendikleri günden beri medyanın dilinden düşmüyor. 2020 yılında bütün kraliyet haklarından feragat ederek ekonomik bağımsızlıklarını ilan eden çiftin yaptığı röportajlar İngiliz halkını çılgına çevirmekte. Yaklaşık 2 yıl boyunca Buckingham Sarayı''nda birlikte yaşayan çift daha sonraları sarayın içerisindeki gizli sırları ifşa etmekle suçlanmış ve kraliyet ailesi üyelerinin "ırkçı" olduklarını basına açıklamışlardı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Netflix''te yayınlanan belgeselleri ile yeniden İngiltere''nin gündemine oturan çift bu sefer Kraliyet Ailesi''ni de kızdırmış durumda. 

HALKIN YARISI NEFRET EDİYOR

Prens Harry ile eşi Meghan Markle''ın yaşadıklarını Netflix''te anlatarak monarşiye savaş açmasının ardından İngiltere''de tepkiler giderek artıyor. 2018 yılındaki açıklamalarından sonra Harry bir Prens olarak kaldı ve çift, Sussex Dükü ve Düşesi unvanlarını korudu, ancak onlar için artık "Majesteleri" hitabı kullanılmıyor. Yapılan son anket çalışmasında İngiliz halkının yüzde 40’tan fazlasının Harry ve Meghan’ın unvanlarının alınmasını istediği ortaya çıktı. Öte yandan ankete katılanların 42’si Harry’nin tahtın varisi olmamasını isterken her 3 katılımcıdan biri ise çiftin Kral Charles’ın tahta çıkış törenine katılmaması gerektiğini söyledi.

ÜNİFORMASI ELİNDEN ALINDI

Harry ayrıca askeri unvanlarından da vazgeçti ve bu nedenle Kraliçe 2. Elizabeth''in cenazesinde üniforma giymedi. Ancak, York Dükü Prens Andrew ile birlikte Kraliçe''nin tabutunun yanındaki nöbet sırasında askeri giysiler giymelerine izin verildi. Prens Andrew, pedofili suçundan hüküm giymiş olan Jeffrey Epstein ile arkadaşlığıyla ilgili tartışmaların ardından 2019''da kraliyet ailesindeki görevinden istifa etmişti.

BELGESEL İÇİN 100 MİLYON DOLAR
 

İngiliz Bakan Guy Opperman, katıldığı televizyon programında Harry ve Meghan''ın Kraliyet ailesi ve İngiltere ile ilişkilerinin kalmadığını söyledi. Bakan, Haryy ve eşi Meghan''ın 100 milyon dolar karşılığında sadece Kraliyet ailesinin değil, tüm İngiltere''nin imajını zedelediğini söyledi. İddiaya göre ikili bu belgesel için Netflix''ten 100 milyon dolar aldı. İkili daha önce de ABD''li televizyoncu Oprah''a çeşitli açıklamalarda bulunmuş ve kraliyetten bir üyeyi ırkçılıkla suçlayarak, bebeğin ten rengine dair konuşmaların sarayda döndüğünü açıklamıştı. Ancak çift herhangi bir isim vermemiş, sadece bu ismin Kraliçe II. Elizabeth veya eşi Prens Philip olmadığını söylemişti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar